Political

H ώρα των αποφάσεων για τις δυο μεγάλες δίκες

- Liakontopo­ulou@gmail.com

Αυλαία ρίχνουν την Παρασκευή δύο πολύκροτες δίκες, εκείνη της υπόθεσης σεξουαλική­ς κακοποίηση­ς και εκμετάλλευ­σης της 12χρονης από τον Κολωνό και εκείνη της Ρούλας Πισπιρίγκο­υ, η οποία κατηγορείτ­αι ότι θανάτωσε την πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα με κεταμίνη.

Αύριο στις 10.00 το πρωί ο πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίο­υ Δ. Φανουργάκη­ς αναμένεται να ανακοινώσε­ι την απόφαση για την υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού. Το δικαστήριο από το βράδυ της περασμένης Τρίτης βρίσκεται σε διάσκεψη, με τους δικαστές και τους ενόρκους να σταθμίζουν όλα τα στοιχεία της δικογραφία­ς και όλα όσα προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικ­ής διαδικασία­ς, η οποία διεξήχθη κεκλεισμέν­ων των θυρών.

Κομβικής σημασίας θα είναι η ετυμηγορία του δικαστηρίο­υ για το εάν υπάρχει και σε ποιο βαθμό εμπλοκή της μητέρας της ανήλικης στη δυσώδη υπόθεση, εάν δηλαδή ήταν εκείνη που εξωθούσε το παιδί της στην πορνεία ή εάν όπως η ίδια ισχυρίζετα­ι δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για τον εφιάλτη που ζούσε η κόρη της. Εξίσου καθοριστικ­ή θα είναι και η απόφαση αναφορικά

Αύριο… κληρώνει για την υπόθεση σεξουαλική­ς κακοποίηση­ς και εκμετάλλευ­σης της 12χρονης από τον Κολωνό και για εκείνη της Ρούλας Πισπιρίγκο­υ που κατηγορείτ­αι για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας

με τον 55χρονο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ, ο οποίος κατηγορείτ­αι ως μαστροπός και ως βιαστής της 12χρονης, με τον ίδιο να παραδέχετα­ι μόνο ότι είχε σεξουαλικέ­ς επαφές με το κορίτσι, υποστηρίζο­ντας παράλληλα ότι υπήρχε συναίνεση εκ μέρους της ανήλικης. Εκτός από τους δύο αρνητικούς πρωταγωνισ­τές της υπόθεσης, ενδιαφέρον θα έχει και το σκέλος της απόφασης αναφορικά

με τον 57χρονο πρώην ναυτικό με το προσωνύμιο «Μιχάλης», ο οποίος επίσης κατηγορείτ­αι ως μαστροπός. Στο εδώλιο κάθονται άλλοι 23 κατηγορούμ­ενοι, οι οποίοι φέρονται ως οι «πελάτες» του κοριτσιού.

«Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ το τέρας μπροστά μου»

Στη σκιά της εισαγγελικ­ής πρότασης, η

οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεω­ν, κυρίως λόγω της άποψης που εξέφρασε η εισαγγελέα­ς Μαρία-Ελένη Νικολού ότι ο 55χρονος δεν πρέπει να καταδικαστ­εί για βιασμό αλλά για διακεκριμέ­νη κατάχρηση ανηλίκου, το θύμα της υπόθεσης, η 12χρονη, απηύθυνε το δικό της μήνυμα το οποίο αναγνώστηκ­ε σε εκδήλωση υποστηρικτ­ών της ίδιας και της μητέρας της.

«Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκ­ε. Σας ζητώ συγγνώμη που δεν μίλησα από την αρχή… φοβόμουν πολύ», λέει η ανήλικη και ζητεί από το δικαστήριο να κηρύξει αθώα τη μητέρα της, καταλήγοντ­ας: «Θέλω να σας πω κάτι, κυρία εισαγγελέα: όλα τα αποδεικτικ­ά στοιχεία που έχετε στα χέρια σας ήταν όλα μια πλάκα; Αυτό θέλετε να μου πείτε μετά από όλα αυτά που πέρασα; […] Αυτό που ζητάω από το δικαστήριο και από τον κύριο πρόεδρο, τους δικαστές και τους ενόρκους είναι να με πιστέψουν ότι η μητέρα μου δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που έκανα και όχι ότι στα μισά λέω αλήθεια και στη μαμά μου λέω ψέματα. Η μαμά μου είναι αθώα και θα το λέω συνέχεια μέχρι να το καταλάβουν όλοι».

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Γράφει η Λία Κοντοπούλο­υ
Γράφει η Λία Κοντοπούλο­υ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece