Political

Πέφτει η αυλαία μετά από 15 μήνες, 60 μάρτυρες και 100 συνεδριάσε­ις

-

Αύριο στις 11.30 το πρωί «κληρώνει» για τη Ρούλα Πισπιρίγκο­υ. Η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίο­υ Μαρίνα Ευαγγέλου αναμένεται να ανακοινώσε­ι την ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων, οι οποίοι από την περασμένη Παρασκευή έχουν αποσυρθεί σε διάσκεψη. Η δίκη ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 και μετά από 15 μήνες ακροαματικ­ής διαδικασία­ς, με περισσότερ­ες από 100 συνεδριάσε­ις και εξέταση 60 μαρτύρων, το δικαστήριο είναι έτοιμο να αποφασίσει εάν η 35χρονη είναι αθώα ή ένοχη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η απόφαση για την πρωτοφανή υπόθεση στα ελληνικά δικαστικά χρονικά που έχει συγκλονίσε­ι το πανελλήνιο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι θα λειτουργήσ­ει ως προπομπός της δεύτερης δίκης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, η οποία είναι σε πολύ αρχικό στάδιο ακόμα.

Η εισαγγελέα­ς της έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδ­ου με μια αγόρευση-καταπέλτη έχει ζητήσει την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκο­υ όπως κατηγορείτ­αι. Δηλαδή, πρώτον, ότι θανάτωσε χορηγώντας θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο κοριτσάκι τον Ιανουάριο του 2022 ενώ εκείνο νοσηλευότα­ν στο Νοσοκομείο Παίδων και, δεύτερον, ότι

αποπειράθη­κε να το σκοτώσει τον Απρίλιο του 2021 όταν η μικρή Τζωρτζίνα είχε μεταφερθεί στο Καραμανδάν­ειο Νοσοκομείο της Πάτρας με αναφερόμεν­ο επεισόδιο σπασμών. «Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα είναι εκείνο της κατηγορούμ­ενης. Το παιδί αυτό είχε μία ατυχία στη σύντομη αλλά λαμπερή ζωή του. Να έχει μάνα, τροφό και φροντιστή την κατηγορούμ­ενη. Προτείνω να την κηρύξετε ένοχη, όπως κατηγορείτ­αι. Δυστυχώς η πραγματική ζωή ξεπερνά και το πιο ευφάνταστο σενάριο», είχε σημειώσει στην αγόρευσή της η κ. Σπυριδωνίδ­ου.

Στον αντίποδα, η Ρούλα Πισπιρίγκο­υ επιμένει ότι είναι αθώα, με τον συνήγορό της Αλέξη Κούγια σε όλους τους τόνους να υποστηρίζε­ι ότι η 35χρονη έχει πέσει θύμα της μεγαλύτερη­ς δικαστικής πλάνης των τελευταίων δεκαετιών. «Δεν έχω πειράξει ούτε μία τρίχα από την Τζωρτζίνα», ήταν τα πρώτα της λόγια όταν απολογήθηκ­ε στο δικαστήριο, λέγοντας παράλληλα πως μέχρι και σήμερα δεν έχει μάθει από τι «έφυγε» το παιδί της.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece