Political

Αύριο απολογείτα­ι ο Γεωργιανός νταής - Τι λένε το θύμα και ο φύλακας του σχολείου

- Liakontopo­ulou@gmail.com

Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να οδηγηθεί ξανά στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί ο 19χρονος Γεωργιανός, ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε με σφυρί και μαχαίρι έναν μαθητή του 41ου Γυμνασίου Αθηνών στην Κυψέλη και τον διευθυντή του σχολείου. Ο δράστης του πρωτοφανού­ς περιστατικ­ού πέρασε χθες από το γραφείο του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για τέσσερα αδικήματα: Απόπειρα ανθρωποκτο­νίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, Παράνομη βία κατά υπαλλήλων, Διατάραξη λειτουργία­ς δημόσιας υπηρεσίας, Παράνομη οπλοφορία/οπλοχρησία. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο νεαρός κατηγορούμ­ενος αναμένεται να ισχυριστεί ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε τον μαθητή και τον διευθυντή του σχολείου ευρισκόμεν­ος σε άμυνα.

Χθες το σχολείο λειτούργησ­ε κανονικά, αν και οι μαθητές και οι καθηγητές δήλωναν ότι δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ από την

εισβολή του 19χρονου στο γυμνάσιο και το αιματηρό επεισόδιο που ακολούθησε. «Το αγόρι με χτύπησε στο κεφάλι μου. Μπήκε μέσα στην τάξη μου, με χτύπησε στο κεφάλι, εγώ άρχισα να τρέχω έξω στις σκάλες, με χτυπάει ξανά, τρέχουμε. Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε. Και μετά βγάζει μαχαίρι και χτυπάει τον διευθυντή του σχολείου», είπε μιλώντας στο MEGA ο 18χρονος μαθητής από τη Νιγηρία που τραυματίστ­ηκε ευτυχώς ελαφρά.

Ο φύλακας του σχολείου έδωσε τη δική του περιγραφή για τα όσα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης στη σχολική μονάδα. «Με το που τελείωσε η προσευχή, με το που έμπαιναν τα παιδιά μέσα, προφανώς ο 19χρονος πέρασε μαζί τους. Και αυτός, όπως ανέβαιναν τα παιδιά, πάει και βρίσκει τον Νιγηριανό και τον χτυπά στο κεφάλι. Ο διευθυντής ήταν κοντά, τον βλέπει και φωνάζει “τι κάνεις εκεί;”. Πάει να τον χωρίσει και τον μαχαιρώνει. Εγώ δεν κατάλαβα τι έγινε. Τότε ο διευθυντής μου λέει “με μαχαίρωσαν, ένας εξωσχολικό­ς”. Κατευθείαν κλείνω

την πόρτα, αλλά τότε ήρθε ο δράστης, με μια ψυχραιμία, ψυχρός, σαν να μην τρέχει τίποτα. Του λέω “φίλε, δεν βγαίνει κανένας”. Αλλά εκείνος κατάφερε να φύγει. Είκοσι λεπτά τον έψαχναν οι αστυνομικο­ί και όταν τον βρήκαν, τους απείλησε και εκείνους με το μαχαίρι», δήλωσε ο φύλακας.

 ?? ?? Γράφει η Λία Κοντοπούλο­υ
Γράφει η Λία Κοντοπούλο­υ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece