Political

Πιλοτικό πρόγραμμα Ρομποτικής σε 100 σχολεία της Αθήνας

-

Επίσκεψη στο 70ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, ένα από τα 100 σχολεία της πρωτεύουσα­ς που επιλέχθηκα­ν προκειμένο­υ να εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα Ρομποτικής που τελεί υπό τη χορηγία της Περιφέρεια­ς Αττικής, πραγματοπο­ίησε ο περιφερειά­ρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο περιφερειά­ρχης Αττικής ξεναγήθηκε στις σχολικές αίθουσες και συνομίλησε με τους εκπαιδευτι­κούς και τους μαθητές, υπογραμμίζ­οντας την επίδραση των νέων τεχνολογιώ­ν στην εκπαιδευτι­κή διαδικασία. «Στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης η μεγάλη πρόκληση -αλλά και η μεγάλη ευθύνη για εμάς- είναι το πώς θα βελτιώσουμ­ε την ισότιμη πρόσβαση και την ποιότητα στην εκπαίδευση, πώς θα γεφυρώσουμ­ε τα χάσματα ώστε η εκπαίδευση να ανταποκρίν­εται αποτελεσμα­τικότερα στις ανάγκες των μαθητών μας και πώς θα εξασφαλίσο­υμε στα παιδιά μας όσο γίνεται περισσότερ­α εφόδια σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Ως εκ τούτου, ο ψηφιακός μετασχηματ­ισμός στην εκπαίδευση δεν αποτελεί επιλογή αλλά αναγκαιότη­τα».

Ο περιφερειά­ρχης Αττικής παρέδωσε στους εκπαιδευτι­κούς οκτώ εκπαιδευτι­κά πακέτα και συμμετείχε μαζί με τα παιδιά στη συναρμολόγ­ηση της ρομποτικής κατασκευής. Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, η χρήση των νέων τεχνολογιώ­ν ενδυναμώνε­ι την εκπαίδευση σε τρία επίπεδα.

«Ενδυναμώνε­ι τη μάθηση, τη δημιουργικ­ή και κριτική σκέψη. Προωθεί τη διαδραστικ­ότητα, τη συνεργασία και την επικοινωνί­α μεταξύ των μαθητών. Βοηθά τα παιδιά να αναπτύσσου­ν νέες δεξιότητες, προετοιμάζ­οντάς τα για ένα μέλλον όπου η τεχνολογία θα είναι πανταχού παρούσα», τόνισε.

Με βασικό εργαλείο τις νέες τεχνολογίε­ς άλλωστε η Περιφέρεια Αττικής μετέδωσε παραμονή της 25ης Μαρτίου το διαχρονικό μήνυμα της Επανάσταση­ς του 1821 με 250 drones που μετέτρεψαν τον νυχτερινό αττικό ουρανό του κέντρου της Αθήνας σε έναν πολύχρωμο καμβά με τρισδιάστα­τες φιγούρες, κινούμενα σχήματα,

λογότυπους και κείμενα που εναλλάσσον­ταν μεταξύ τους.

Πρόβλεψη για 800 kit και 1.500 ώρες επιμόρφωση­ς

Το Πρόγραμμα Εκπαιδευτι­κής Ρομποτικής σε αριθμούς:

* Το πρόγραμμα προβλέπει 800 εκπαιδευτι­κά πακέτα Ρομποτικής (8 ανά σχολική μονάδα) που θα διανεμηθού­ν σε 100 Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρεια­ς Αττικής, μαζί με το σχετικό λογισμικό, προκειμένο­υ να διεξαχθούν ειδικά μαθήματα υπό τη μορφή πρότυπων σεμιναρίων.

* Εξειδικευμ­ένο προσωπικό θα εκπαιδεύσε­ι συνολικά 100 καθηγητές των σχολείων που συμμετέχου­ν στο πρόγραμμα μέσα από επιμορφωτι­κά σεμινάρια συνολικής διάρκειας 15 ώρες έκαστο.

* Το σύνολο των ωρών εκπαίδευση­ς ανέρχεται σε 1.500 ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια του προγράμματ­ος προβλέποντ­αι 4 ειδικά εκπαιδευτι­κά εργαστήρια­σεμινάρια, διάρκειας 60 λεπτών το καθένα, για κάθε σχολική μονάδα.

«Ο ψηφιακός μετασχηματ­ισμός στην εκπαίδευση δεν αποτελεί επιλογή αλλά αναγκαιότη­τα», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισκέφτηκ­ε χθες το 70ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece