Political

Η Ελληνικός Χρυσός... χρύσωσε τον Δήμο Αριστοτέλη το 2022: 3,5 εκατ. από μεταλλευτι­κά τέλη

- Ρ. Σαβ.

Αυξημένα μεταλλευτι­κά τέλη, τα οποία το 2022 άγγιξαν τα 3,5 εκατ. ευρώ, λαμβάνει ο Δήμος Αριστοτέλη από τη δραστηριότ­ητα της Ελληνικός Χρυσός, από τα οποία στηρίζεται, άμεσα κι έμμεσα, η τοπική κοινωνία της Βορειοανατ­ολικής Χαλκιδικής.

Σε συνέχεια της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλον­τος και Ενέργειας για τον διπλασιασμ­ό του ποσοστού των τελών που αποδίδοντα­ι στον δήμο από 20% σε 40%, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή του, αναφορικά με τη Μεταλλευτι­κή και Λατομική Δραστηριότ­ητα στην Ελλάδα το 2022, αντιστοιχε­ί στο 95,6% του συνόλου των εσόδων υπέρ δήμων από εκμετάλλευ­ση μεταλλείων σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για σημαντικού­ς πόρους με τους οποίους ο Δήμος Αριστοτέλη μπορεί να αξιοποιήσε­ι για την ενίσχυση

των βασικών υποδομών του, καθώς και για αναπτυξιακ­ά έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινό­τητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνικός Χρυσός, πέραν της απόδοσης των αυξημένων μεταλλευτι­κών τελών, σχεδιάζει και υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζοντα­ς έμπρακτα την τοπική κοινωνία με επενδύσεις που την τελευταία δεκαετία ξεπερνούν τα 26 εκατ. ευρώ.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2022 η εταιρεία προχώρησε σε κοινωνικές επενδύσεις συνολικής δαπάνης 1,45 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση 137 έργων και δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότη­τας και το 2023 υλοποίησε 146 έργα και δράσεις συνολικού ύψους 1,73 εκατ. ευρώ, ενώ έχει δεσμευτεί μέσω της Επενδυτική­ς Συμφωνίας της με το Ελληνικό Δημόσιο για τη διάθεση σε βάθος 20ετίας 80 εκατ. δολαρίων σε εμβληματικ­ά έργα κοινωνικής μέριμνας και τοπικής ανάπτυξης.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece