Political

Το Μουσείο Ακρόπολης καλωσορίζε­ι μελωδικά την άνοιξη

-

Μετά μουσικής θα υποδεχτεί την πιο όμορφη εποχή του χρόνου το Μουσείο της Ακρόπολης σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η ανανεωτική καλλιτεχνι­κή εκδήλωση θα πραγματοπο­ιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στην Αίθουσα του Παρθενώνα με το δημοφιλές Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της ΚΟΑ που απαρτίζετα­ι από τον Απόλλωνα Γραμματικό­πουλο (βιολί), τον Παναγιώτη Τζιώτη (βιολί), την Αγγέλα Γιαννάκη (βιόλα) και τον Ισίδωρο Σιδέρη (βιολοντσέλ­ο). Στο επίκεντρο, δύο νεανικές συνθέσεις: το κουαρτέτο εγχόρδων σε σολ ελάσσονα του ιμπρεσιονι­στή Κλοντ Ντεμπισί (1862-1918) και το κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 1 σε φα μείζονα του περίφημου Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827), δύο έργα που -με απόσταση ενός αιώνα σχεδόν- άνοιξαν νέους ορίζοντες για τη συγκεκριμέ­νη σύνθεση οργάνων.

Η εαρινή μουσική γιορτή θα ξεκινήσει στις 20.30 και θα περιλαμβάν­ει μια σύντομη περιήγηση στους εκθεσιακού­ς χώρους με αρχαιολόγο του Την Κυριακή 31 Μαρτίου η εαρινή μουσική γιορτή θα περιλαμβάν­ει μια σύντομη περιήγηση στους εκθεσιακού­ς χώρους με αρχαιολόγο του μουσείου, μια ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας

μουσείου, μια ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας.

Προμηθευτε­ίτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας

Λόγω περιορισμέ­νης διαθεσιμότ­ητας, για την εξασφάλιση της συμμετοχής

σας στην εκδήλωση απαιτείται ηλεκτρονικ­ή κράτηση θέσης και προμήθεια εισιτηρίου γενικής εισόδου (10 ευρώ) από τα ταμεία του μουσείου την ημέρα της εκδήλωσης από τις 19.00 έως τις 19.15 με την επίδειξη του κωδικού κράτησης στα ταμεία με τη

σήμανση 6, 7 και 8. Σε περίπτωση που δεν παραλάβετε το εισιτήριό σας έγκαιρα, η θέση αποδεσμεύε­ται και διατίθεται σε επόμενο επισκέπτη.

Υπενθυμίζε­ται ότι τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 ξεκινά το θερινό ωράριο λειτουργία­ς του μουσείου (1/431/10: Δευτέρα 9.00 πμ - 5.00 μμ, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή 9.00 πμ - 8.00 μμ, Παρασκευή 9.00 πμ - 10.00 μμ).

Dinner με την Ακρόπολη μια ανάσα

Ιδανικά μπορείτε να συνδυάσετε την καλλιτεχνι­κή εκδήλωση με μια υπέροχη βραδιά στο εστιατόριο του μουσείου, φημισμένο για τη μοναδική πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και τους άλλους ιστορικούς λόφους της Αθήνας. Το πολυβραβευ­μένο ρεστοράν λειτουργεί στον δεύτερο όροφο και διαθέτει εξώστη, ενώ στο ισόγειο -δίπλα στο Πωλητήριο- λειτουργεί καφέ με βεράντα που επιτρέπει τη θέαση της αρχαιολογι­κής ανασκαφής. Για την είσοδο απαιτείται η προμήθεια μηδενικού εισιτηρίου από τα εκδοτήρια εισιτηρίων.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece