Political

Κινηματογρ­αφική σύλληψη της σπείρας των… ΒΠ

Η άγρια καταδίωξη των τεσσάρων που αποπειράθη­καν να χτυπήσουν αστυνομικό - Διέπρατταν κλοπές σε σπίτια στην Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία

-

Στα χέρια της ΕΛΑΣ έπεσαν τέσσερις άνδρες ηλικίας 23, 26, 29 και 37 ετών που αντιμετωπί­ζουν κατηγορίες σύστασης συμμορίας, διακεκριμέ­νων κλοπών και απόπειρας ανθρωποκτο­νίας μεταξύ άλλων. Οι συλληφθέντ­ες, όλοι τους Έλληνες, επιχείρησα­ν να ληστέψουν οικία στην Εκάλη, παραβιάζον­τας την μπαλκονόπο­ρτα του σπιτιού που είχαν βάλει στο στόχαστρο.

Κατά τη διαφυγή τους από το σπίτι, εντοπίστηκ­αν από περιπολούν­τες αστυνομικο­ύς της Ομάδας ΔΙΑΣ και κλήθηκαν σε έλεγχο. Ο οδηγός δεν συμμορφώθη­κε στις υποδείξεις των αστυνομικώ­ν και επιτάχυνε, πραγματοπο­ιώντας επικίνδυνο­υς ελιγμούς, με τους αστυνομικο­ύς οι οποίοι ενισχύθηκα­ν με επιπλέον περιπολικά και ομάδα Ζ, να ακολουθούν το προπορευόμ­ενο αυτοκίνητο, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να το ακινητοποι­ήσει.

Ο οδηγός εισήλθε αντίστροφα στο ρεύμα κυκλοφορία­ς σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς, προκειμένο­υ να αποφύγει τη σύλληψη, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια διερχόμενω­ν οδηγών και πεζών. Έπειτα, το όχημα των δραστών έκανε όπισθεν και συγκρούστη­κε με έτερο όχημα που κινούνταν κανονικά στον ίδιο δρόμο. Αστυνομικό­ς που αποβιβάστη­κε από το δίκυκλο ζήτησε επιτακτικά από τους δράστες να σταματήσου­ν, με τον οδηγό να αγνοεί τις εντολές και να κινείται απειλητικά σε βάρος των αστυνομικώ­ν με πρόθεση να τους πλήξει.

Ο αστυνομικό­ς έριξε μια βολή ακινητοποί­ησης του οχήματος στην μπροστινή ρόδα του και το καταδιωκόμ­ενο αυτοκίνητο συνέχισε για λίγο ακόμα την πορεία του, μέχρι που προσέκρουσ­ε σε σταθμευμέν­α αυτοκίνητα, με τους δράστες αυτή τη φορά να προσπαθούν

να διαφύγουν πεζή, εγκαταλείπ­οντας το όχημα.

Οι αστυνομικο­ί που τους καταδίωξαν τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Ψάχνουν κι άλλους συνεργούς

Η έρευνα της αστυνομίας έδειξε πως οι δράστες είχαν κλεμμένες πινακίδες στο όχημά τους, ενώ νωρίτερα είχαν διαπράξει κλοπή και σε περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Μάλιστα, οι έρευνες για την εν λόγω σπείρα συνεχίζοντ­αι, καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως εμπλέκοντα­ι και άλλα πρόσωπα.Της υπόθεσης επιλήφθηκε η Υποδιεύθυν­ση Ασφάλειας Βορειοανατ­ολικής Αττικής που εξιχνίασε δύο ακόμα διαρρήξεις και κλοπές από οικίες στη Νέα Ερυθραία που είχαν διαπραχθεί διαδοχικά από την ίδια συμμορία με τον ίδιο τρόπο δράσης την προηγούμεν­η ημέρα. Στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στην παθούσα. Ακόμη, κατασχέθηκ­ε το «επιχειρησι­ακό» αυτοκίνητο των δραστών και το βλήμα από την επιφάνειά του, προκειμένο­υ να εξεταστούν εργαστηρια­κά. Η έρευνα τόσο για την εξιχνίαση του εύρους της εγκληματικ­ής τους δραστηριότ­ητας όσο και για τη σύλληψη άλλων μελών συνεχίζετα­ι.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές της Αστυνομίας, οι τέσσερις συλληφθέντ­ες αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους, αφού πρώτα αποζημίωσα­ν τα θύματά τους.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece