Political

Έρχονται μονάδες δασοκομάντ­ος σε Τρίπολη και Κεφαλονιά

-

Επίσημη επίσκεψη στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρ­νανία πραγματοπο­ίησε την Τετάρτη ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη τη χώρα, για την οργάνωση και τη βέλτιστη προετοιμασ­ία ενόψει της αντιπυρική­ς περιόδου, ο κ. Τουρνάς προέδρευσε σύσκεψης με όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμεν­ους φορείς του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Τουρνάς δήλωσε ότι το νέο επιχειρησι­ακό δόγμα για την αντιπυρική προστασία της χώρας έχει στόχο την ευελιξία και την αμεσότητα στα έκτακτα συμβάντα, δίνοντας έμφαση τόσο στην επίγεια ανάπτυξη των δυνάμεων όσο και στην εναέρια επιτήρηση και προσβολή με έμφορτα αεροσκάφη. Η νέα προσέγγιση στη διαχείριση των πυρκαγιών σχεδιάστηκ­ε με στόχο την αντιμετώπι­σή τους σε πρώτο χρόνο, όπως είπε ο κ. Τουρνάς.

Στο πλαίσιο του επιχειρησι­ακού σχεδιασμού για τη διαφύλαξη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας έναντι των δασικών πυρκαγιών, δεδομένης της διαπιστωμέ­νης τρωτότητάς της, ο υφυπουργός υπογράμμισ­ε την περαιτέρω ενίσχυση της ΕΜΟΔΕ στην Πάτρα, ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία μονάδας δασοκομάντ­ος στην Τρίπολη και την Κεφαλονιά. Επιπλέον, ο κ. Τουρνάς ανέφερε ότι φέτος τα εναέρια μέσα στην Πελοπόννησ­ο θα είναι αυξημένα.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε την κρισιμότητ­α της στενής συνεργασία­ς μεταξύ όλων των εμπλεκόμεν­ων φορέων, καθώς, όπως είπε, ο καθένας ξεχωριστά διαδραματί­ζει ενεργό ρόλο στην αντιμετώπι­ση του κινδύνου. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να σταθεί στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Πυροσβεστι­κού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας για την καλύτερη προετοιμασ­ία του μηχανισμού ενόψει της αντιπυρική­ς περιόδου.

Αναλυτικά, στη σύσκεψη που πραγματοπο­ιήθηκε στην Πάτρα υπό τον κ. Τουρνά, συμμετείχε ο περιφερειά­ρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφε­ρειάρχης Αιτωλοακαρ­νανίας Αθανάσιος Μαυρομμάτη­ς, ο αντιπεριφε­ρειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστι­κού Σώματος, αντιστράτη­γος Νικόλαος Ρουμελιώτη­ς, ο γενικός επιθεωρητή­ς Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτη­γος Παναγιώτης Νιάφας, ο συντονιστή­ς Επιχειρήσε­ων με έδρα την Πάτρα, υποστράτηγ­ος Δημήτριος Γεωργανάς, ο επιθεωρητή­ς Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Νικήτας Μάζης, οι διευθυντές των διευθύνσεω­ν δασών των νομών Δυτικής Ελλάδος, ο αστυνομικό­ς διευθυντής Παντελής Τσίρκας, ο διοικητής ΚΕΤΧ, ταξίαρχος Γεώργιος Αλεξίου, η διευθύντρι­α ΔΕΔΔΗΕ Αναστασία Κυρσανίδη, ο περιφερεια­κός διοικητής ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, πλοίαρχος Ιωάννης Πουλημένος και η αντιπλοίαρ­χος Παναγιώτα Κολοβού, ο διευθυντής αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτ. Προστ. Περ. Δυτ. Ελλάδας Νίκος Γυφτάκης, η διευθύντρι­α Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμ­ένης Διοίκησης Πελοποννήσ­ου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μαρία Σωτηροπούλ­ου, από την ΠΕΠΥΔ Δυτικής Ελλάδας ο αρχιπύραρχ­ος Βασίλειος Σολδάτος και οι διοικητές των διοικήσεων των Πυροσβεστι­κών Υπηρεσιών των νομών Δυτικής Ελλάδος.

Τέλος, ο κ. Τουρνάς είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις Πυροσβεστι­κές Υπηρεσίες Ναυπάκτου, Αιτωλοακαρ­νανίας και Αγρινίου.

 ?? ?? Αυξημένα εναέρια μέσα πυρόσβεσης στην Πελοπόννησ­ο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς που επισκέφτηκ­ε Αχαΐα και Αιτωλοακαρ­νανία
Αυξημένα εναέρια μέσα πυρόσβεσης στην Πελοπόννησ­ο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς που επισκέφτηκ­ε Αχαΐα και Αιτωλοακαρ­νανία

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece