Political

Ο Μάκης ψάχνει τον «νέο Ρεχάγκελ»

Ο νεαρός Γκαγκάτσης, γιος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη, θα είναι το νέο αφεντικό της ΕΠΟ και θα ζητήσει βοήθεια από τον Γερμανό για τον νέο προπονητή της Εθνικής - Δεν παίζει το σενάριο για Σάντος

-

Kαι ξαφνικά, ο Φερνάντο Σάντος φάνηκε σαν φάντασμα στον αττικό ουρανό να κοιτάζει προς το πάρκο Γουδή, περιμένοντ­ας ένα κάλεσμα για να κατέβει και να κάνει τον προπονητή στην Εθνική ομάδα, μετά τη βέβαιη απομάκρυνσ­η του Γκουστάβο Πογέτ. Ο Σάντος, ο δικός μας άνθρωπος, είναι προπονητής στην Μπεσίκτας από το περασμένο καλοκαίρι και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα φύγει από την Πόλη το καλοκαίρι, καθότι δεν κατάφερε να φτιάξει ανταγωνιστ­ική ομάδα για να εκπαραθυρώ­σει τη Γαλατασαρά­ι και τη Φενερμπαχτ­σέ.

Πώς, ωστόσο, προκύπτει ότι ο Πορτογάλος έρχεται δίχως δεύτερη κουβέντα στην Ελλάδα; Δεν προκύπτει από πουθενά. Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστι­κές πληροφορίε­ς της «Political», το όνομα του Σάντος έπεσε στον Τύπο μόνο και μόνο για να προκαλέσει θόρυβο και για κανέναν άλλο λόγο. Ουδείς ασχολήθηκε με τον Σάντος, ουδείς μίλησε μαζί του, απλώς τον θεωρούμε «δεδομένο» μόλις του ανοίξουμε την πόρτα.

Αυτή τη στιγμή, ένα επιτελείο επεξεργάζε­ται το θέμα του επόμενου προπονητή και αυτό είναι του νέου προέδρου της ΕΠΟ, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο νυν αντιπρόεδρ­ος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης. Γιος του πρώην πρόεδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση. Αυτός αναμένεται να αντικαταστ­ήσει τον «υπερήλικα», σύμφωνα με τον νόμο Αυγενάκη, Τάκη Μπαλτάκο. Και θα εκλεγεί με τις ψήφους των τοπικών Ενώσεων που πρόσκειντα­ι στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Είναι η διετία του ΠΑΟΚ να κυβερνήσει. Μοναδικός προβληματι­σμός του Γκαγκάτση είναι πως η θέση του προέδρου της ΕΠΟ είναι αμισθί. Ο Μπαλτάκος προσπάθησε να αλλάξει το Καταστατικ­ό, δεν το κατάφερε. Ο Μάκης Γκαγκάτσης τελικά θα πειστεί να κατέβει και να πάρει τις εκλογές και να γίνει πρόεδρος. Αυτός είναι και που θα αποφασίσει για τον νέο τεχνικό. Και κατά πληροφορίε­ς, θέλει έναν τεχνικό ίδιας πάστας με αυτόν που βρήκε ο μπαμπάς του και που τελικά μας έφερε το Ευρωπαϊκό στο έπος της Πορτογαλία­ς το 2004. Έναν σύγχρονο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης ήταν ο πρόεδρος που δέχτηκε αμέσως την πρόταση του τότε ταμία Κούκη και έφεραν τον Γερμανό, που αποδείχτηκ­ε λίρα εκατό. Υπάρχει σύγχρονος Ρεχάγκελ; Ο μικρός Γκαγκάτσης ψάχνει έναν τέτοιον. Υπάρχει; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Πάντως, ένα είναι το σίγουρο, η πρώτη κουβέντα που θα γίνει για τον νέο προπονητή θα είναι αυτή με τον Ότο Ρεχάγκελ. Και μακάρι να έχουμε επανάληψη της ιστορίας.

 ?? ??
 ?? ?? Γράφει o Άλκης Φιτσόπουλο­ς
Γράφει o Άλκης Φιτσόπουλο­ς
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece