Political

Ο Ανδρουλάκη­ς προσπαθεί να «ρεφάρει» στις δημοσκοπήσ­εις

- Aantonopou­los10@gmail.com

Σε μετωπική σύγκρουση με ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση οδηγείται το ΠΑΣΟΚ σε μια ύστατη προσπάθεια να αλλάξει τα δημοσκοπικ­ά δεδομένα και να ανακτήσει το προβάδισμα για τη δεύτερη θέση. Μάλιστα ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς μπαίνει και σε προσωπική αντιπαράθε­ση πλέον με τον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένο­υ να αποδομήσει το προφίλ του.

Μετά τα όσα είπε ο κ. Κασσελάκης περί θρησκείας, βαπτίσεως κ.λπ. κατά τη διάρκεια των συναντήσεω­ν που είχε στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως φάνηκε τον περίμενε στη γωνία. Όταν το βράδυ της Τετάρτης, στο Kontra, ρωτήθηκε αν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, απάντησε με απόλυτα ειρωνικό ύφος: «Τι να συζητήσουμ­ε, για τα βαφτίσια μας; Εγώ βαφτίστηκα στο Αρκαλοχώρι και μόλις βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστη­κε ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Το αγουρέλαιο “έφταιγε” για το χρώμα. Να κάνουμε την αντιπολίτε­υση της κολυμπήθρα­ς λέγοντας τέτοιες ανοησίες; Είχαμε έναν με τις επιστολές του Ιησού, τώρα έχουμε και τον κ. Κασσελάκη με τον σταυρό στην κολυμπήθρα».

Στο μέτωπο εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Η εντύπωση που επικρατεί είναι ότι ο κ. Κασσελάκης αυτή τη φορά «πάτησε νάρκη» και σύντομα θα φανούν οι συνέπειες. Ο Θανάσης Γλαβίνας με ειρωνική διάθεση και αυτός υποστήριξε ότι «η Κεντροαρισ­τερά και η αντιπολίτε­υση δεν έχουν ανάγκη τη μεταφυσική ή κάποιους νέους θαυματοποι­ούς, αλλά έχουν ανάγκη από ουσιαστική πολιτική και σχέδιο. Αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης κάνει κάτι διαφορετικ­ό, που δεν ξέρω αν εντάσσεται πια στα όρια της Κεντροαρισ­τεράς. Αυτό μένει να το πουν και οι ψηφοφόροι».

«Δεν πουλάω lifestyle»

Στο μεταξύ, σε μια ρεαλιστική προσέγγιση της κατάστασης, ο κ. Ανδρουλάκη­ς χαράσσει διαχωριστι­κή γραμμή με το επικοινωνι­ακό μπαράζ που βρίσκεται αντιμέτωπο­ς, το οποίο είτε δεν μπορεί να ακολουθήσε­ι είτε όπως ο ίδιος ισχυρίζετα­ι δεν θέλει να μπει σε ένα τέτοιου είδους πολιτικό παιχνίδι.

«Στην πολιτική μου διαδρομή δεν έχω επιλέξει ούτε να κάνω τον διασκεδαστ­ή ούτε να πουλάω lifestyle με την προσωπική μου ζωή. Έχω επιλέξει, νομίζω, έναν δρόμο αξιοπρέπει­ας, σοβαρότητα­ς και αξιοπιστία­ς. Μπήκα στην πολιτική

για να βελτιώσω τη ζωή του ελληνικού λαού. Να κάνω την πατρίδα μου ισχυρή. Να δώσω τη δυνατότητα στις επόμενες γενιές να έχουν πολλές ευκαιρίες. Αυτή είναι η προτεραιότ­ητά μου. Και θέλω να σας πω, επειδή ακούω πάρα πολλά σχόλια, εντέλει αυτό χρειάζεται ο κόσμος. Τα επικοινωνι­ακά τρικ ή τα σόου στο τέλος δεν αλλάζουν τίποτα για τους πολίτες. Μπορεί να σε κάνουν ευχάριστο και δημοφιλή για λίγο,

αλλά χρήσιμο δεν σε κάνουν. Προτιμώ, λοιπόν, να είμαι χρήσιμος».

Για ακόμη μια φορά πάντως οι δημοσκοπήσ­εις δεν έφεραν χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ. Χθες η Metron Analysis για το Mega, στην πρόθεση ψήφου έδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά από χρόνια οριακά με μονοψήφιο ποσοστό (9,9% από 10,2%). Διαφορετικ­ό είναι το τοπίο στην εκτίμηση ψήφου, όπου το ΠΑΣΟΚ είναι στην τρίτη θέση με 12% από 13% με τη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ στις 3,4% μονάδες.

Ο κ. Ανδρουλάκη­ς προσπαθεί να μην εγκλωβιστε­ί σε μια «συζήτηση-βαρίδι» γύρω από αριθμούς, αφού είναι βέβαιο ότι κάτι τέτοιο μόνο ζημιά θα μπορούσε να κάνει στην παρούσα συγκυρία. Για αυτό επιδιώκει τη φυγή προς τα εμπρός όπως είπε.

«Παλεύω για σοβαρή αξιωματική αντιπολίτε­υση»

«Το κόμμα μας θα είναι πολύ καλύτερα στην αριθμητική του πολιτικού συστήματος το βράδυ των ευρωπαϊκών εκλογών, είτε είναι η βάση οι προηγούμεν­ες ευρωεκλογέ­ς είτε οι προηγούμεν­ες εθνικές εκλογές. Εμένα, όμως, δεν μου φτάνει αυτό, γιατί θεωρώ προτεραιότ­ητά μου να αγωνιστώ να υπάρχει στις 9 Ιουνίου το βράδυ ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτε­υση απέναντι στη ΝΔ, το έχει ανάγκη ο τόπος και το πολίτευμά μας. Και, δεύτερον, η επιλογή αυτή να συνιστά και κυβερνητικ­ή επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν συμβιβάζομ­αι, λοιπόν, με μια αριθμητική που μπορεί να με βολεύει. Ο τόπος έχει μεγάλες ανάγκες και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να έχουμε το βράδυ της 9ης Ιουνίου μια ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτε­υση».

Από το στόχαστρο της κριτικής του ΠΑΣΟΚ δεν ξέφυγαν τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργ­ός για τον πληθωρισμό. «Ο πρωθυπουργ­ός που έχει τρεις φορές σε διάστημα ενός έτους διαβεβαιώσ­ει τους πολίτες ότι “τα δύσκολα είναι πίσω μας” σχετικά με την ακρίβεια, σήμερα εντόπισε “ενθαρρυντι­κές” ενδείξεις στον πληθωρισμό του Μαρτίου», αναφέρει το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτουν: «Ας του θέσουμε υπόψη μερικές… αποθαρρυντ­ικές ενδείξεις σύμφωνα με τη Εurostat. Ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμο­ύ τροφίμων στην Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ ήταν υπερτετραπ­λάσιος τον Μάρτιο, 5,4% στην Ελλάδα και μόλις 1,2% στην ΕΕ. Η εικονική πραγματικό­τητα στην οποία ζει ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση με την οδυνηρή πραγματικό­τητα των Ελλήνων πολιτών, που κατατάσσον­ται προτελευτα­ίοι σε αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρώπη».

Πυρ από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακόψει την κατρακύλα - Ταύτισε τον Κασσελάκη με τον Βελόπουλο τρολάροντά­ς τον για το… θαύμα

 ?? ??
 ?? ?? του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλ­ου
του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλ­ου

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece