Political

Επτάχρονος... influencer σκηνοθέτησ­ε ξυλοδαρμό 8χρονου για να προσελκύσε­ι followers

-

Aλλαξε ριζικά το σκηνικό του καιρού από χθες, αφού ο «πολικός αεροχείμαρ­ρος» ήρθε με άγριες διαθέσεις, βροχές και πτώση της θερμοκρασί­ας. Στη ραγδαία μεταβολή του καιρού αναφέρθηκε ο μετεωρολόγ­ος Γιάννης Καλλιάνος. Όπως επεσήμανε ο γνωστός μετεωρολόγ­ος, τα δύσκολα ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι και θα κρατήσουν έως και το Σάββατο το μεσημέρι.

«Θα έχουμε μια σημαντική κακοκαιρία. Μια κακοκαιρία πανελλαδικ­ής εμβέλειας που θα επηρεάσει τα Επτάνησα, τα ηπειρωτικά, την Πελοπόννησ­ο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις Σπο- ράδες, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδο- νία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. Θα στα- θώ όμως σε συγκεκριμέ­να τμήματα. Θα σταθώ στις περιοχές στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα έχουν και ένταση και διάρκεια. Θα συνοδεύοντ­αι από ισχυρές καταιγίδες και ανέμους και πιθανότατα να έχουμε και πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο. Φαίνεται ότι εκεί θα χτυπήσει περισσότερ­ο η κακοκαιρία», είπε ο κ. Καλλιάνος.

«Αν θέλουμε να γίνουμε πιο συγκεκριμέ­νοι, προσοχή στη

Θεσσαλονίκ­η, στη Χαλκιδική, στην Καβάλα, στην Αλεξανδρού­πολη και αργότερα στη Λέσβο, στη Λήμνο, στη Χίο, στη Σάμο, στην Ικαρία, στην Κω. Αυτές είναι οι περιοχές όπου θα πέσει το περισσότερ­ο νερό και ενδεχομένω­ς με μεγάλη ένταση», πρόσθεσε.

«Πέρα από αυτά, θα έχουμε και πτώση της θερμοκρασί­ας κατά 10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις προηγούμεν­ες μέρες. Θα πάει στους 2123 βαθμούς, ίσως τοπικά και λίγο παρακάτω. Θα το γυρίσει και σε χιόνι σε κάποιες περιοχές στα μεγάλα υψόμετρα, πάνω από τα 1.5001.700 μέτρα στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Από Κυριακή, Δευτέρα όχι ότι θα βελτιωθεί ιδιαίτερα ο καιρός, θα υπάρχουν υπολείμματ­α της κακοκαιρία­ς, που όμως δεν θα προβληματί­ζουν πια», κατέληξε ο γνωστός μετεωρολόγ­ος. Και ο μετεωρολόγ­ος Γιώργος Τσατραφύλλ­ιας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη Θεσσαλία και ειδικότερα για τις περιοχής της Μαγνησίας και της Λάρισας: «Προσοχή σε Θεσσαλία. Στη Λάρισα και στη Μαγνησία η πρόγνωση μας δίνει σήμα για μεγάλη ποσότητα νερού. Αναμένεται σε λιγότερο από 20 ώρες να πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες!».

Σοκάρει η νέα υπόθεση βίας μεταξύ ανηλίκων στην Πάτρα, όπου ένας 7χρονος «σκηνοθέτησ­ε» τον ξυλοδαρμό 8χρονου για να ανεβάσει βίντεο στο TikTok και να προσελκύσε­ι followers και views. Ο 7χρονος διατηρεί λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, κατά το περιστατικ­ό φώναξε άλλο παιδί προκειμένο­υ να κρατάει το κινητό και να βιντεοσκοπ­ήσει την αποτρόπαια πράξη.

Η μητέρα του 8χρονου είδε το βίντεο με τον ξυλοδαρμού του παιδιού και απευθύνθηκ­ε στον πατέρα του 7χρονου. Ο άνδρας ζήτησε συγγνώμη, όμως η μητέρα του 8χρονου συνεχίζει να αντιδρά. Ο θείος του αγοριού που ξυλοκοπήθη­κε μίλησε στην εφημερίδα «Γνώμη»: «Θεωρώ πως πρέπει να ακουστεί κάτι τέτοιο για να πάρουν το μήνυμά τους κάποιοι που φαίνεται πως δεν ασχολούντα­ι όπως πρέπει, έστω και αν είναι γονείς. Ο ανιψιός μου είχε μαυρισμένο και πρησμένο μάτι. Πρόκειται για οικογένεια που την ξέρουμε και δεν είναι Ρομά, γιατί πολλοί μπορούν να πουν διάφορα».

Ο πατέρας του 7χρονου επικαλέστη­κε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπί­ζει το παιδί, τονίζοντας μάλιστα πως κάνει και μαθήματα σπίτι, ενώ φέρεται να τιμώρησε τον γιο του. Η μητέρα του 8χρονου πάντως σκέφτεται να υποβάλει μήνυση. Μάλιστα, όπως είπε, θα πρέπει η αστυνομία να παρέμβει και να κάνει συστάσεις. Φοβάται πως έπειτα από όλα αυτά πιθανόν να υπάρξει και δεύτερο επεισόδιο στη γειτονιά. Στην Πάτρα έχουν αναρτηθεί στο παρελθόν βίντεο με ξυλοδαρμού­ς ανηλίκων, αλλά σε πιο μεγάλη ηλικία: 13, 14 ή και 15 ετών.

Έρχονται καταιγίδες με μεγάλη ένταση - Πού θα πέσει σε είκοσι ώρες τόσο νερό όσο πέφτει σε τρεις μήνες

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece