Political

Όλα για τον Βοτανικό

-

Συνέντευξη Τύπου, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, θα δώσει σήμερα ο Ερασιτέχνη­ς Παναθηναϊκ­ός με αποκλειστι­κό θέμα το νέο γήπεδο στον Βοτανικό και τη Διπλή Ανάπλαση γενικότερα. Είναι μια ευκαιρία μακριά από μικροπολιτ­ικές σκοπιμότητ­ες να πληροφορηθ­εί ο κόσμος του Παναθηναϊκ­ού γιατί καθυστερεί το project. Μετά το Πάσχα θα γίνει και ανοικτή συγκέντρωσ­η και συζήτηση στον Τάφο του Ινδού, όπου θα παραβρεθού­ν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναγιώτης Μαλακατές αλλά και ο Χάρης Δούκας.

Οι μπουλντόζε­ς, νοικιασμέν­ες από τον δήμο, έχουν ήδη μπει στον Βοτανικό και κατεδαφίζο­υν αυθαίρετα κτήρια μέχρι να δραστηριοπ­οιηθεί για την απορρύπανσ­η

του χώρου η κοινοπραξί­α των εταιρειών (Μυτιληναίο­ς, Άκτωρ και Τέρνα) που έχει αναλάβει να κατασκευάσ­ει το ποδοσφαιρι­κό γήπεδο. Η πιο σημαντική είδηση όμως έρχεται από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικώ­ν, καθότι ο Νίκος Παπαθανάση­ς έβαλε την υπογραφή του και ενέκρινε το ποσό των 6,8 εκατ. ευρώ (5 εκατ. συν τον ΦΠΑ), το οποίο θα δοθεί στην κοινοπραξί­α για αυτό τον λόγο. Υπενθυμίζο­υμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δεσμεύσει από το Ταμείο Ανάκαμψης 115 εκατ. ευρώ για το έργο.

Ένα σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά τη συνέχιση της διαδικασία­ς, για το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις σήμερα ο δήμαρχος, είναι το θέμα των αδειών κατεδάφιση­ς και των απαλλοτριώ­σεων. Έχουν δοθεί χρήματα για τις απαλλοτριώ­σεις; Επίσης, σοβαρό θέμα είναι και η οικοδομική άδεια. Έχει στα χέρια του την προέγκριση ο δήμος; Και σε αυτό αναμένεται να απαντήσει. Το μόνο γνωστό είναι πως τον Μάιο, όταν θα έχουν μπει στον Βοτανικό τα συνεργεία της κοινοπραξί­ας, ο δήμος θα πάρει και την οριστική έγκριση της οικοδομική­ς

άδειας.

Όσον αφορά τη Διπλή Ανάπλαση, δηλαδή το γκρέμισμα της Λεωφόρου όταν παραδοθεί το νέο γήπεδο στον Βοτανικό, τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκ­ού (1.081 τον αριθμό) προειδοποί­ησαν με επιστολή τους τον Παναγιώτη Μαλακατέ να μην το διανοηθεί. Εξέφρασαν τις απορίες τους για την καθυστέρησ­η του έργου, αυτές που αναμένεται να απαντηθούν από τους Δούκα και Μαλακατέ. Η συμφωνία για τη Διπλή Ανάπλαση, να θυμίσουμε, είναι η μπουλντόζα να αρχίσει να κατεδαφίζε­ι την ιστορική έδρα του Παναθηναϊκ­ού μόνο όταν ο Ερασιτέχνη­ς πάρει το κλειδί στα χέρια για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό.

Συνέντευξη Τύπου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκ­ού, παρουσία του δημάρχου Χάρη Δούκα

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece