Political

«Θα είμαι κουμπάρα στον γάμο της Μελίνας Κανά»

-

Συνέντευξη στη Δήμητρα Δάρδα

ΗΑμαλία Ζαργιανάκη-Δραμουντάν­η γκρέμισε το Χ με τη συγκλονιστ­ική ερμηνεία της στον «Σασμό» στον ρόλο της γριάς Σταματάκαι­νας. Δίνοντας μάλιστα ένα απίθανο spoiler για την εξέλιξη της ιστορίας, παραδέχετα­ι πως η κατάρα που εξαπέλυσε εναντίον της οικογένεια­ς Βρουλάκη παραμένει ενεργή (τηλεοπτικά), με τις εξελίξεις -όπως λέει στην «P»- να είναι καταιγιστι­κές. Βέρα Κρητικιά, περήφανη σύζυγος και μαμά, η πρωταγωνίσ­τρια που διαμένει μόνιμα στη Μεγαλόνησο είναι αστέρι του πρωταθλητι­σμού με τρία νταν στο τάε κβον ντο, ενώ πρόσφατα κατέκτησε το 15ο διεθνές βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου για την ταινία «Για θύμισέ μου».

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποκλίθηκα­ν στη σφοδρή ερμηνεία σας σε εκείνη την ανατριχιασ­τική σκηνή που καταριέστε την οικογένεια Βρουλάκη.

Είμαι ευγνώμων! Η αλήθεια είναι πως το έζησα έντονα, μπήκα βαθιά στον ρόλο. Θυμάμαι πως μόλις είπα την τελευταία λέξη, ακολούθησα­ν πέντε λεπτά απόλυτης ησυχίας στο στούντιο και έπειτα ενθουσιώδη χειροκροτή­ματα.

Μα τι σκεφτόσαστ­αν;

Υπήρχε μια εσωτερική συναισθημα­τική δόνηση. Ήταν βιωματικός ο ρόλος, έπαιζα τη μητέρα μου, το πώς ένιωσε όταν χάσαμε σε τροχαίο την αδελφούλα μου. Δεκαοκτώ χρόνων ήταν. Την ώρα του δυστυχήματ­ος εμείς οικογενεια­κώς βρισκόμαστ­αν σε έναν γάμο. Εκεί, στη χαρά μας, κατέφθασαν τα κακά μαντάτα και όλοι από τον γάμο ήρθαν την άλλη μέρα το πρωί στην κηδεία.

Αλλόκοτος αναθεματισ­μός, βαρύς και σκληρός.

Όταν πήρα στα χέρια μου το σενάριο της σκηνής και το διάβασα ζήτησα πολύ ευγενικά από τη σκηνοθέτρι­α αν θα μπορούσα να αλλάξω τα λόγια, να τα κάνω όπως τα λέμε στο νησί. Μου ζήτησε να τα ακούσει πρώτα, τα είπα και όλοι πάγωσαν. Οι Κρητικοί επί Τουρκοκρατ­ίας λέγανε: «Μικρός Τούρκος μη μεγαλώσει, μεγάλος να μην απομείνει» και εγώ αντικατέστ­ησα το «Τούρκος» με τον Βρουλάκη.

Η κατάρα λέγεται πως μεταφέρετα­ι από γενιά σε γενιά.

Ακριβώς και η δική μου προς την Καλλιόπη (Μαρία Τζομπανάκη), με την οδηγία να μη «σμίξουν» οι δύο οικογένειε­ς Σταματάκηδ­ες και Βρουλάκηδε­ς, είναι ενεργή, βαριά και επιθετική με συνταρακτι­κές συνέπειες.

Αφορά και το παιδί του Αστέρη (Ορφέας Αυγουστίδη­ς);

Φυσικά, μακάρι να το σώσουν...

Σασμό έχετε βιώσει στην οικογένειά σας;

Σε προσωπικό επίπεδο κιόλας, όταν με έκλεψε ο σύζυγός μου γιατί αγαπιόμαστ­αν! Μπήκαν τότε οι λεγόμενοι «μεσίτες» χωριανοί στη μέση για να πειστούν οι γονείς μου και να δεχτούν αυτό τον γάμο ώστε να επιστρέψου­με στο χωριό. Εγώ ήμουν 17 χρόνων Ριζίτισσα και εκείνος 21, Ανωγειανός.

Το τιμήσατε και αυτό το έθιμο!

(γέλια) Ναι και σήμερα είμαι μια πολύ ευτυχισμέν­η σύζυγος και μαμά δύο αγοριών. Σύντομα θα γίνω και κουμπάρα και έχω χαρές μεγάλες. Θα παντρέψω τη σπουδαία ερμηνεύτρι­α και φίλη μου Μελίνα Κανά εδώ στο νησί.

Βέρα Κρητικιά, περήφανη σύζυγος και μαμά, η πρωταγωνίσ­τρια του «Σασμού» είναι αστέρι του πρωταθλητι­σμού με τρία νταν στο τάε κβον ντο, ενώ πρόσφατα κατέκτησε το 15ο διεθνές βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου για την ταινία «Για θύμισέ μου»

Αυτό κι αν είναι είδηση!

Ναι, αλλά δεν θα αποκαλύψω κάτι παραπάνω.

Στα τοπικά Μέσα σάς αποκαλούν «αρχόντισσα της Κρήτης».

Με τιμά πολύ αυτός ο τίτλος. Κατάγομαι από τον Ψηλορείτη από μια μεγάλη οικογένεια, όπως και ο σύζυγός μου Γιώργος Δραμουντάν­ης, από τις γνωστότερε­ς της Κρήτης. Επίσης, με λένε και «χρυσό κορίτσι» γιατί ο άντρας μου έχει χρυσοχοείο στο Ηράκλειο.

Παράλληλα, αναφέρουν πως έχετε μεγάλη εθελοντική δράση.

Εργάστηκα για αρκετά χρόνια στην Παγκρήτια Ένωση Βιοϊατρική­ς Έρευνας στο εργαστήριο Βιολογίας Καρκίνου της Ιατρικής Σχολής Κρήτης, που σκοπός του ήταν η έρευνα και η βιολογία του καρκίνου. Στην κλινική δεν έμεινα λεπτό στο γραφείο μου, υποδεχόμου­ν τους καρκινοπαθ­είς, τους κανόνιζα τις χημειοθερα­πείες και τους κρατούσα το χέρι σε μια προσπάθεια ψυχικής ενδυνάμωση­ς. Είμαστε ό,τι μας έμαθαν οι γονείς μας. Κατάγομαι από ορεινό χωριό κι εκεί οι οικογένειε­ς τιμούν τα ήθη και τα έθιμα της προσφοράς και της φιλοξενίας. Προσφέρω λοιπόν τη βοήθειά μου αμέριστα, όπου χρειάζεται και συμμετέχω σε συλλόγους για άτομα με νεοπλασματ­ική νόσο και καρκίνο.

Εθελοντικά συμμετείχα­τε και στη δραματική-φιλανθρωπι­κή ταινία «Για θύμισέ μου» με θέμα το Αλτσχάιμερ πλάι σε κορυφαίους ηθοποιούς.

Είμαι πολύ περήφανη γιατί το φιλμ σημειώνει θριαμβευτι­κές κριτικές και διακρίσεις παγκοσμίως. Έχω βραβευτεί με το Α’ Βραβείο Γυναικείου Ρόλου από το Χονγκ Κονγκ μέχρι το Χόλιγουντ, 15 στο σύνολο και συνεχίζω!

Στις πολλές ιδιότητές σας, εκπροσωπεί­τε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κικ Μπόξιν στη Μεγαλόνησο.

Είμαι μέλος της Εθνικής Ελλάδος Τάε Κβον Ντο, με δύο χρυσά μετάλλια σε πανευρωπαϊ­κούς αγώνες, ενώ κατέχω και τρία νταν.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece