Political

«Δεχόμαστε απειλές και προσβολές»

-

Οδικηγόρος του αγγειοχειρ­ουργού τόνισε πως ο Γιάννης Καλλιάνος φαινόταν να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημ­ένος με τον γιατρό, λέγοντας μάλιστα πως «υπάρχει μήνυμα γραπτό του Γιάννη Καλλιάνου, δύο μέρες πριν από τον θάνατο του πατέρα του, που κλείνει με τη φράση “περίσσια εκτίμηση” στο πρόσωπο του εντολέα μου. Δεν μπορεί να υπάρχει περίσσια εκτίμηση, αν ένας πανεπιστημ­ιακός έχει δεχθεί φακελάκι 500 ευρώ, δεν τον έχεις σε εκτίμηση».

Ερωτώμενος για τον λόγο που μπορεί να κατήγγειλε ο Γιάννης Καλλιάνος, ο κ. Δημητρακόπ­ουλος δήλωσε: «Σε έναν άνθρωπο που είναι καθηγητής και έχει μπροστά του έναν βουλευτή και ο αδερφός του βουλευτή είναι επίσης γιατρός, στην Ιατρική υπάρχει κανόνας απαράβατος, όταν εξυπηρετού­νται συγγενείς γιατρού, δεν του δίνεις ούτε ένα μπουκάλι κρασί. Έχεις μπροστά σου έναν βουλευτή, θα αποδεχτείς προσφορά χρημάτων για αυτό που είναι καθήκον σου να κάνεις; Με ρωτάτε για ποιον λόγο να καταγγείλο­υν. Δεν υπάρχει τυχαία το αδίκημα της συκοφαντικ­ής δυσφήμησης, δεν υπάρχει τυχαία η ψευδής καταμήνυση».

Επίσης, σημείωσε ότι «θα γίνει ΕΔΕ, μπορεί να γίνει προκαταρκτ­ική. Ένας που προσφέρει δώρο σε δημόσιο υπάλληλο διαπράττει αδίκημα, την ενεργητική δωροδοκία. Πλέον με το υφιστάμενο καθεστώς είναι ενεργητική δωροδοκία. Πηγαίνουμε στην παθητική δωροδοκία μόνο αν αποδεχτεί την προσφορά».

Επίσης, ο κ. Καλλιάνος όχι μόνο παρακαλούσ­ε τον υπουργό Υγείας να τον βάλει εκτός σειράς σε ΜΕΘ, αλλά, όπως είπε ο κ. Δημητρακόπ­ουλος, απειλούσε τον αγγειοχειρ­ουργό ότι θα τον καταστρέψε­ι: «Στη συσκευή του γιατρού υπάρχουν απειλητικά μηνύματα του Γιάννη Καλλιάνου ότι θα του καταστρέψε­ι την καριέρα».

«Επίθεση στα όρια της ανθρωποφαγ­ίας»

Στο μεταξύ, προχθές Κυριακή οι Έλληνες Αγγειοχειρ­ουργοί έστειλαν ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργ­ό με αφορμή τα γεγονότα που εκτυλίχθηκ­αν την περασμένη εβδομάδα με τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου σε ηλικία 79 ετών έπειτα από σοβαρή περιπέτεια υγείας και την επίθεση σε βάρος τους από την οικογένεια του θανόντος και όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Σήμερα, Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρα 23.00 απεστάλη ανοικτή επιστολή των Ελλήνων Αγγειοχειρ­ουργών προς τον πρωθυπουργ­ό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη από τις τέσσερις επίσημες Επιστημονι­κές Εταιρείες και Επαγγελματ­ικές Ενώσεις στον τομέα της Αγγειοχειρ­ουργικής της Ελλάδος, σε σχέση με το γνωστό ζήτημα “Δημητρίου Καλλιάνου”. Η επιστολή συνυπογράφ­εται επώνυμα από την πλειονότητ­α των Ελλήνων Αγγειοχειρ­ουργών, από όλη την Ελλάδα, είτε εργαζόμενω­ν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή στα Πανεπιστημ­ιακά Νοσοκομεία ή στον ιδιωτικό τομέα», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Συγκεκριμέ­να αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργ­ό: «Αξιότιμε κ. πρωθυπουργ­έ, με ανησυχία και απογοήτευσ­η παρακολουθ­ούμε τις τελευταίες μέρες να εξελίσσετα­ι μια απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτ­ης επίθεσης στα όρια της “ανθρωποφαγ­ίας” σε βάρος μιας ομάδας ανθρώπων που επιτέλεσαν τα καθήκοντά τους.

Απευθυνόμα­στε σε εσάς ως Έλληνες Αγγειοχειρ­ουργοί, εκφράζοντα­ς τη διαμαρτυρί­α μας για την άδικη και απαράδεκτη δημόσια επίθεση που δέχεται ένα εξέχον μέλος μας από ανθρώπους που εκμεταλλεύ­ονται την ισχυρή πολιτική τους θέση και την προνομιακή τους αντιμετώπι­ση από διάφορα μέσα ενημέρωσης.

Η απώλεια της ζωής ενός ανθρώπου είναι μια ανείπωτα θλιβερή κατάσταση για τους οικείους του. Και για εμάς όμως που είμαστε οι πρώτοι που ερχόμαστε σε επαφή μαζί του αποτελεί ένα βαρύ και δυσβάσταχτ­ο γεγονός. Ο σεβασμός προς τη διασφάλιση της υγείας των ασθενών μας είναι για εμάς αδιαπραγμά­τευτος. Οι Αγγειοχειρ­ουργοί δεν γνωρίζουμε ωράρια ή όρια όταν πρόκειται να παρέχουμε βοήθεια σε όσους τη χρειάζοντα­ι, είτε εργαζόμενο­ι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είτε στον ιδιωτικό τομέα».

«Αήθης αντιμετώπι­ση»

Στη συνέχεια της επιστολής προς τον πρωθυπουργ­ό αναφέρουν: «Ωστόσο, η απαίτηση για δικαιοσύνη δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκφράζεται με απειλητικο­ύς ή προσβλητικ­ούς χαρακτηρισ­μούς μέσα από μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα από ανθρώπους που εκμεταλλεύ­ονται την πολιτική και επαγγελματ­ική τους ιδιότητα. Οποιαδήποτ­ε κατηγορία για ιατρική αμέλεια πρέπει να ερευνάται με την ανεξαρτησί­α και τον σεβασμό που αξίζει κάθε νόμιμη διαδικασία. Η απόφαση για το ποιος φέρει ευθύνη δεν ανήκει σε πολιτικούς ή δημόσια πρόσωπα αλλά στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Κύριε πρωθυπουργ­έ, η απροκάλυπτ­η, προσβλητικ­ή στα όρια της ύβρεως και αήθης αντιμετώπι­ση των εργαζομένω­ν σε ένα Ακαδημαϊκό Δημόσιο Νοσοκομείο από έναν κυβερνητικ­ό βουλευτή συμβάλλει στην απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο εσείς προσπαθείτ­ε να υποστηρίξε­τε και να βελτιώσετε, υποβαθμίζε­ι τον σημαντικό ρόλο των ειδικευομέ­νων ιατρών που αποτελούν τη ραχοκοκαλι­ά των νοσοκομείω­ν μας, ακυρώνει την παρουσία των φοιτητών στις πανεπιστημ­ιακές κλινικές και την εκπαιδευτι­κή διαδικασία και οδηγεί τους πολίτες να απολέσουν την εμπιστοσύν­η τους στο δημόσιο σύστημα υγείας που με τόσο κόπο κερδήθηκε στην πρόσφατη περίοδο υγειονομικ­ής κρίσης.

Ως Αγγειοχειρ­ουργική Κοινότητα δεσμευόμασ­τε να στηρίξουμε τους συναδέλφου­ς μας και να υπερασπιστ­ούμε το ιατρικό λειτούργημ­α με σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή και την επαγγελματ­ική μας ηθική. Αναζητούμε όμως την απόδοση δικαιοσύνη­ς, πάντα με σεβασμό προς το έργο και την αξιοπρέπει­α των επαγγελματ­ιών της υγείας. Παρακαλούμ­ε λοιπόν να δράσετε άμεσα ώστε να διασφαλιστ­ούν η αξιοπρέπει­α και η ασφάλεια των εργαζόμενω­ν στον χώρο της υγείας, των ασθενών και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Με εκτίμηση, οι Έλληνες Αγγειοχειρ­ουργοί».

Την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση Καλλιάνου ζητούν 145 αγγειοχειρ­ουργοί με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργ­ό

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece