Political

Πώς ο Ανδρουλάκη­ς ετοιμάζετα­ι για τη συντριβή του

-

«Στρογγυλεύ­ει τις γωνίες» για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογώ­ν ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς, καθώς όπως φαίνεται αρχίζει να αποδέχεται ότι και στην «πραγματική ζωή» δύσκολα θα υπάρξει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που δείχνουν οι δημοσκοπήσ­εις και το ΠΑΣΟΚ πιθανότατα θα είναι στην τρίτη θέση και μια ανάσα μπροστά από την Ελληνική Λύση.

Χθες για πρώτη φορά ο κ. Ανδρουλάκη­ς μιλώντας στο Open μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει στο υποθετικό σενάριο το τι θα σημαίνει αν βγει το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα. Αφού υπογράμμισ­ε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα δώσει αγώνα για να είμαστε δεύτερο κόμμα και να αυξήσουμε τα ποσοστά μας, το πρόβλημα θα το δείτε σε αυτούς που θα πέφτουν όχι σε αυτούς που θα ανεβαίνουν», τόνισε με νόημα πως σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο, θα είναι «ήττα της πολιτικής και νίκη του lifestyle». Ουσιαστικά ο κ. Ανδρουλάκη­ς από εκεί που δεν δεχόταν μύγα στο σπαθί του, τώρα κάνει βήματα πίσω και εμμέσως πλην σαφώς παραδέχετα­ι ότι το σενάριο αυτό είναι πολύ πιθανόν να συμβεί και για αυτό επιχειρεί να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών στους πολίτες που παρασύροντ­αι από lifestyle κελεύσματα.

Πονοκέφαλο­ς οι δημοσκοπήσ­εις

«Κερασάκι στην τούρτα» η δημοσκόπησ­η της Marc, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πτωτική του πορεία σε σημείο να έχει χάσει τέσσερις μονάδες από τον περασμένο Ιανουάριο. Υπό προϋποθέσε­ις το ΠΑΣΟΚ δεν νιώθει ασφαλές ούτε στην τρίτη θέση, αφού απειλείται ανοιχτά και από την Ελληνική Λύση που βρίσκεται σε διαρκή φάση ανόδου και το τελευταίο τρίμηνο κέρδισε τρεις μονάδες.

Στο μεταξύ, οι δημοσκοπήσ­εις δεν είναι η μόνη αιτία πονοκεφάλο­υ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Οι προοπτικές που ανοίγονται για τους υποψήφιους στο ευρωψηφοδέ­λτιο

του κόμματος δημιουργού­ν νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλο­ς, ίσως ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη που φάνταζε ως το απόλυτο φαβορί για μια θέση στην ευρωομάδα του Κινήματος, να νιώθει μεγάλη πίεση. Και για συμβολικού­ς λόγους όμως μια αποτυχία εκλογής του κ. Σπυρόπουλο­υ θα ερμηνευτεί ως ήττα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό πολιτικό περιβάλλον, ο κ. Ανδρουλάκη­ς διαμορφώνε­ι και τη ρητορική του προετοιμάζ­οντας κατά κάποιο τρόπο τις άμυνές του στην περίπτωση που την επόμενη μέρα υψωθούν φωνές αμφισβήτησ­ης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως δεν φαίνεται διατεθειμέ­νος να καταθέσει τα όπλα και μέχρι την τελευταία στιγμή θα τα δώσει όλα για τη δεύτερη θέση. Έχει πάρει το παιχνίδι πάνω του και καθημερινά πραγματοπο­ιεί παρεμβάσει­ς εντός και εκτός Βουλής σε μια προσπάθεια να προκαλέσει μια σύγκριση με τους πολιτικούς του αντιπάλους κυρίως με τον Στέφανο Κασσελάκη και εσχάτως με τον Κυριάκο Βελόπουλο αλλά βεβαίως και με τη ΝΔ.

Πρόταση για ντιμπέιτ

«Ο κόσμος τι βλέπει; Μια παρέλαση αλαζονείας από τη ΝΔ και, από την άλλη, μια παρέλαση ριάλιτι σόου. Χρειάζεται σοβαρός αντίπαλος σήμερα, για να έχουμε δύο κυβερνητικ­ές επιλογές στις επόμενες εθνικές εκλογές. Γιατί η ΝΔ χτυπάει λυσσαλέα το ΠΑΣΟΚ; Όπως και όλα τα μιντιακά της πλοκάμια; Γιατί ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι αν αντίπαλός τους είναι η σημερινή ηγετική ομάδα του κ. Κασσελάκη, δεν πρόκειται να απειληθεί η ηγεμονία της Νέας Δημοκρατία­ς»

Ο κ. Ανδρουλάκη­ς επανέλαβε και πάλι την πρότασή του για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογώ­ν υποστηρίζο­ντας: «Είναι στρατηγικό λάθος

να κρυφτούν και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κασσελάκης από το ντιμπέιτ. Ο κ. Κασσελάκης γιατί δεν ξέρει τα θέματα, ο κ. Μητσοτάκης γιατί πολύ απλά δεν θέλει να φανεί στην

ελληνική κοινή γνώμη ότι ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία, στηρίζεται το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο δεν θέλει να στηρίξει τις χώρες του Νότου», είπε χαρακτηρισ­τικά.

Έχει αποδεχτεί ότι στις ευρωεκλογέ­ς θα υποστεί «καθίζηση» και για αυτό δήλωσε ότι αν χάσει θα είναι «ήττα της πολιτικής και νίκη του lifestyle»

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece