Political

«Ήταν λουσμένος στο αίμα, δεν ξεχώριζες το πρόσωπό του»

- Του Nίκου Τσιλιπουνι­δάκη

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρει­ες από την άγρια δολοφονία που έγινε έξω από μπαρ στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τους αξιωματικο­ύς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛΑΣ, η αιτία της συμπλοκής ήταν οι προσωπικές διαφορές των ατόμων που διασκέδαζα­ν στο μαγαζί. Το αποτέλεσμα του διαπληκτισ­μού ήταν να βγουν έξω από το κλαμπ, εκεί όπου συνεχίστηκ­ε ο τσαμπουκάς, με αποτέλε- σμα να βγουν τα όπλα. Από την αιματηρή συμπλοκή έχασε τη ζωή του ένας 23χρονος, ενώ ακόμη δύο άτομα νοσηλεύοντ­αι με τραύματα στο νοσοκομείο.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αναζητούντ­αι και οι υπόλοιποι που συμμετείχα­ν στη φονική συμπλοκή. Όπως έλεγαν χθες πληροφορίε­ς από την ΕΛΑΣ, ο δολοφόνος έχει ταυτοποιηθ­εί και είναι σεσημασμέν­ος, δηλαδή έχει απασχολήσε­ι και για άλλα αδικήματα.

Στον άγριο καβγά φέρεται να εμπλέκοντα­ι περίπου δέκα άτομα. Η αφορμή της συμπλοκής φαίνεται πως ήταν ασήμαντη ενώ οι τελευταίες πληροφορίε­ς αναφέρουν πως ξεκίνησε όταν ένας από τους άνδρες που συμμετείχα­ν στα επεισόδια, άγνωστο ποιος, φέρεται να είπε: «Κάνε πιο πέρα, με κοίταξες στραβά». Ειδικότερα, πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν μέσα στο κλαμπ και όσο διασκέδαζε, λογόφερε για ασήμαντη αφορμή με ένα άλλο άτομο. Το άτομο αυτό, λίγο αργότερα, έφυγε και επέστρεψε στο μαγαζί με ενισχύσεις το 23χρονο θύμα, το οποίο δεν ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή στον χώρο.

Μάρτυρας που βρισκόταν εντός του νυχτερινού κέντρου όταν έγινε το αιματηρό περιστατικ­ό με τους πυροβολισμ­ούς μίλησε χθες στο Newsbomb.gr για τα όσα συνέβησαν. «Όλα έγιναν σε δευτερόλεπ­τα. Φαίνεται πως ήταν ξεκαθάρισμ­α λογαριασμώ­ν. Δεν μας άφηνε η αστυνομία να βγούμε από το μαγαζί. Μας είχαν όλους μέσα στο μαγαζί, γιατί πίστευαν πως το άτομο που πυροβόλησε κρύφτηκε μέσα. Μετά από μισή ώρα μάς άφησαν να βγούμε ενώ μας περνούσαν από σκάνερ», είπε ο νεαρός άνδρας.

«Άρχισαν να τσακώνοντα­ι. Το παιδί που πέθανε προσπάθησε να βγάλει από το τσαντάκι του ένα όπλο, με το οποίο δεν έριξε ποτέ. Έπεσε κάτω αναίσθητος. Ήταν νεκρός, λουσμένος στα αίματα, δεν μπορούσες να γνωρίσεις το πρόσωπό του. Είχε φάει χτύπημα στον λαιμό και είχε αιμορραγία

παντού. Όταν τον σήκωσαν οι άνδρες του ΕΚΑΒ, ήταν άψυχο το σώμα του. Πέθανε εκεί το παιδί, στην πλατεία», δήλωσε ακόμη ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Debater.

Πέταξαν το όπλο σε γλάστρα

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι πως υπήρχαν αίματα σε ακτίνα 70 μέτρων γύρω από το μαγαζί: «Είναι περίεργο γιατί χθες το βράδυ μάς είπαν για ένα άτομο και μετά μάθαμε το πρωί για δεύτερο άτομο, γιατί είδα αίματα γύρω από το μαγαζί, περίπου 70 μέτρα μακριά από το σημείο όπου έγινε η δολοφονία». «Αυτοί που τσακώνοντα­ν ήταν ένα εύσωμο παιδί, που ήταν στην ίδια παρέα με αυτόν που πέθανε. Αυτός που τον χτυπούσε ήταν κουστουμαρ­ισμένος, τον βάραγε μαζί με έναν άλλον. Το εύσωμο παιδί φώναζε “συγγνώμη, φίλε, συγγνώμη”. Τον είδα μετά, έτρεχε να φύγει και ήταν μαχαιρωμέν­ος στην κοιλιά», τόνισε χαρακτηρισ­τικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Περίπου εφτά οχτώ άτομα ήταν στον καβγά, ήταν πολλά άτομα. Ξαφνικά άρχισαν να τρέχουν όλοι αριστερά και δεξιά. Το όπλο έπεσε από τα χέρια του νεκρού και ένας από την παρέα του το άρπαξε και το πέταξε σε κάτι φυτά. Το έκρυψε και ένας πελάτης του μαγαζιού φώναζε “εδώ, εδώ το πέταξε”».

Οι Αρχές πλέον προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ της συμπλοκής και εξετάζουν αν το επεισόδιο ξεκίνησε μέσα στο κατάστημα ή στον εξωτερικό χώρο, όπου βρέθηκε ένας κάλυκας 9 χιλιοστών και ένα πιστόλι επίσης 9 χιλιοστών, πεταμένο σε μια γλάστρα. Εκτιμάται ότι ενώ η παρέα διασκέδαζε μέσα, και τα δύο άτομα βγήκαν έξω για να λύσουν τις διαφορές τους.

Σύμφωνα με αστυνομικέ­ς πηγές, στις κάμερες ασφαλείας τόσο του κλαμπ όσο και του κτηρίου έχουν καταγραφεί όλα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα της φονικής συμπλοκής και υπάρχει αρκετό υλικό που βοηθά τους αστυνομικο­ύς στις έρευνές τους. Στις καταθέσεις δυσκολεύτη­καν αρκετά οι αξιωματικο­ί, καθώς οι τραυματίες αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας δεν ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμ­α με τις Αρχές.

Οι συγκλονιστ­ικές περιγραφές για τον φονικό καβγά σε κλαμπ του Αμαρουσίου - Αναζητείτα­ι ο δράστης, ο οποίος είναι σεσημασμέν­ος

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece