Political

Σπείρα ανηλίκων έκανε διακίνηση σε Νέο Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι

-

Η καταγγελία από τους γονείς μιας 16χρονης μαθήτριας οδήγησε τα στελέχη της Υποδιεύθυν­σης Προστασίας Ανηλίκων στη σύλληψη δύο 16χρονων, τεσσάρων 17χρονων και τριών ενηλίκων, που φέρονται να διακινούσα­ν ναρκωτικά σε Νέο Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι. Δύο δίδυμα αδέρφια 20 ετών φέρονται να ήταν οι «αρχηγοί», ενώ χαρακτηρισ­τικό είναι το ότι στο σπίτι τους εντοπίστηκ­αν μεταξύ άλλων σχεδόν 7.000 ευρώ. Από τις έρευνες έχουν ταυτοποιηθ­εί τουλάχιστο­ν 20 πελάτες, οι περισσότερ­οι ανήλικοι.

Τα ονόματα των πελατών, μάλιστα, ήταν γραμμένα σε δύο ιδιόχειρα σημειώματα που βρέθηκαν στο σπίτι των δύο φερόμενων ως αρχηγικών μελών, τα οποία είχαν επίσης γραμμένους αριθμούς, ενώ ήταν σε κωδικοποιη­μένη μορφή. Ο ένας από τους δύο 16χρονους φέρεται να είχε κομβικό ρόλο. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθη­κε πως είχε κρύψει μέσα στο εσώρουχό του μια νάιλον διάφανη σακούλα με ινδική κάνναβη 155 γραμμαρίων, ενώ στο δωμάτιό του είχε κρύψει στη μονάδα του ηλεκτρονικ­ού του υπολογιστή 1.220 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν εκείνος που μετέφερε τις εντολές των δύο φερόμενων ως αρχηγών στους μεταφορείς των ναρκωτικών. Συγκεκριμέ­να, φέρεται να τους έλεγε «πού», «πότε» και σε «ποιον» θα παρέδιδαν τα ναρκωτικά και τι χρήματα θα έπαιρναν. Παράλληλα, ενημέρωνε τους δίδυμους αρχηγούς για κάθε κίνηση των μελών της οργάνωσης. Μεταξύ τους είχαν υποκοριστι­κά ονόματα ή ψευδώνυμα, κωδικές λέξεις και ειδική διάλεκτο:

Μαλ, λαμ ή μαύρο: παραπέμπου­ν σε μαύρο χρώμα ναρκωτική ουσία – κάνναβη.

Μπιτ-σ ή μπι: ποσότητα κάνναβης.

Καδέ: αναγραμματ­ισμός της λέξης «δέκα». Φλάι: Επί πιστώσει g (τζι) ή gram (γκραμ): σύμβολο μονάδας για το γραμμάριο.

Φως-φος ή φόσμπα: αναγραμματ­ισμός της λέξης «μπάφος», δηλαδή κάνναβη.

Κόκα ή κομ: από τη λέξη «κοκαΐνη».

Παπά: πρόκειται για ινδική κάνναβη.

Στις συνομιλίες τους αποκαλούντ­αν με ένα μέρος των επιθέτων τους, άλλοτε κρατώντας το τελευταίο μέρος αλλά και διάφορα προσωνύμια όπως «Μπόμπο» και «Ντουλ», ώστε να μη γίνεται εύκολο αντιληπτό ποιος μιλάει και αποκαλυφθε­ί εύκολα η ταυτότητά του

Στο σπίτι του 16χρονου, που αποτελούσε δεξί χέρι των αρχηγών, βρέθηκε ένα μίνι οπλοστάσιο και συγκεκριμέ­να μια ξιφολόγχη, τρία αναδιπλούμ­ενα μαχαίριασο­υγιάδες και μια «πεταλούδα», ένα μπλε πλαστικό βαλιτσάκι πιστολιού με ένα αεροβόλο όπλο διαμετρήμα­τος 4,5mm/.177, τέσσερις μεταλλικές συσκευασίε­ς με πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων, ένα αεροβόλο όπλο με ένδειξη διαμετρήμα­τος cal. 4,5mm/.177, μία γεμιστήρα και τρεις πλαστικές συσκευασίε­ς με μεταλλικές σφαίρες-μπίλιες. Επίσης, ένας 17χρονος, επίσης μέλος της οργάνωσης, είχε κρύψει τα ναρκωτικά στη δεξιά του κάλτσα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece