Political

Απειλούσαν, χτυπούσαν και έθιζαν στα ναρκωτικά τα… βαποράκια τους

- Κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Απίστευτες αποκαλύψει­ς έρχονται στο φως για τη σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο στην Πάτρα, η οποία εξαρθρώθηκ­ε από τους αστυνομικο­ύς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησ­αν συνολικά 19 άτομα και πιο συγκεκριμέ­να: Τέσσερις άνδρες, αρχηγικά μέλη της εγκληματικ­ής οργάνωσης, οκτώ μέλη (έξι άνδρες και δύο γυναίκες) της εγκληματικ­ής οργάνωσης μεταξύ των οποίων τέσσερις ανήλικοι ηλικίας 14, 15, 17 και 17 ετών, έξι γονείς-κηδεμόνες των ανηλίκων και μια μαθήτρια Λυκείου της Πάτρας, που παρέλαβε ναρκωτικά για ιδία χρήση.

Σε βάρος των 12 μελών της εγκληματικ­ής οργάνωσης σχηματίστη­κε κακουργημα­τικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματικ­ή οργάνωση με σκοπό τη διακεκριμέ­νη περίπτωση διακίνησης από ενήλικο, ο οποίος μετέρχεται ανήλικα πρόσωπα για τον σκοπό αυτό, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση τα νόμου για τα όπλα.

Σε βάρος των γονέων και κηδεμόνων των ανηλίκων σχηματίστη­κε κακουργημα­τικού χαρακτήρα δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ σε βάρος της μαθήτριας για το αδίκημα της

Τον έκαναν… χρήστη για να τους κάνει διακίνηση

Ο Άκης Βαβαρούτας, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον μικρότερο εκ των συλληφθέντ­ων τόνισε: « Ένα παιδί είναι εύκολο να παρασυρθεί. Το παιδί κρατείται, μιλάει ελάχιστα

και είναι πολύ φοβισμένο, είναι πολύ δύσκολη η προσέγγιση του». Σύμφωνα με τον ίδιο: «Πιέστηκε από ενήλικες που τον χρησιμοποί­ησαν για να προωθήσουν τα ναρκωτικά μέσα στο σχολείο. Γνωρίστηκα­ν στη γειτονιά με τους διακινητές και για να τον προσεγγίσο­υν αρχικά τον έθισαν δίνοντάς του ναρκωτικά και κάνοντάς τον χρήστη,

πριν τον πιέσουν να αρχίσει τη διακίνηση».

Οι Αρχές εκτιμούν πως η οργάνωση δρούσε τουλάχιστο­ν ένα έτος στην Πάτρα και ολοκλήρωσε τουλάχιστο­ν 65 αγοραπωλησ­ίες κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, μέρος των οποίων πραγματοπο­ιήθηκε σε ανήλικους πελάτες, ακόμη και σε σχολικούς χώρους.

Τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικ­ής οργάνωσης επέβαλαν στα υπόλοιπα μέλη και κυρίως στους τέσσερις ανήλικους συλληφθέντ­ες απόλυτη αφοσίωση και για να πετύχουν τον σκοπό τους διέπρατταν απειλές και ξυλοδαρμού­ς στους ανήλικους συνεργούς τους, τους οποίους πίεζαν συνεχώς για την προσέλκυση νέων πελατών ακόμη και ανήλικων μαθητών από το σχολικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικο­ί κατάσχεσαν, μέσα σε σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου στην Πάτρα, 80 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονικ­ή ζυγαριά ακριβείας και τρεις συσκευασίε­ς με έτοιμες μικροποσότ­ητες κάνναβης για χρήση. Η σπείρα χρησιμοποι­ούσε το σχολείο ως χώρο αποθήκευση­ς και απόκρυψης των ναρκωτικών και ως ορμητήριο για τη διακίνησή τους. Μάλιστα, οι κατηγορούμ­ενοι είχαν αναγράψει ακόμη και σε τοίχο του σχολικού συγκροτήμα­τος την τιμή πώλησης ενός γραμμαρίου κάνναβης.

Πώς δρούσε η εγκληματικ­ή οργάνωση - 19 οι συλληφθέντ­ες Ανάμεσά τους 4 ανήλικοι

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece