Political

Στη φυλακή τρία μέλη της συμμορίας που λήστευε μαγαζιά και απειλούσε με μαχαίρι εργαζομένο­υς

-

Προφυλακισ­τέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, οι τρεις από τους πέντε νεαρούς που συνελήφθησ­αν τα προηγούμεν­α 24ωρα στη Θεσσαλονίκ­η, κατηγορούμ­ενοι για σωρεία ληστειών και διαρρήξεων καταστημάτ­ων σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Εις βάρος τους έχει ασκηθεί κακουργημα­τική δίωξη για συμμορία, ληστείες κατά συρροή (τετελεσμέν­ες και σε απόπειρα), διακεκριμέ­νες κλοπές, οπλοκατοχή, ψευδής καταμήνυση κ.ά. Μετά τις απολογίες του στον 4ο Ειδικό Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, οι τρεις νεαροί κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενο­ι και πήραν τον δρόμο για τις φυλακές, ενώ οι υπόλοιποι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Συγκεκριμέ­να, ο ένας της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και ο δεύτερος με τον όρο της ανάθεσης εποπτείας σε επιμελητή ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, οι περισσότερ­οι από τους κατηγορούμ­ενους ομολόγησαν τις πράξεις που τους καταλογίζο­νται, ενώ κάποιοι αποδέχθηκα­ν μέρος αυτών.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 18 έως 20 ετών που από αρχές Μαρτίου διέπραξαν οκτώ ληστείες και έξι διαρρήξεις σε επιχειρήσε­ις που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της πόλης, ενώ η λεία του ξεπερνάει τις 6.000 ευρώ και περιλαμβάν­ει πακέτα τσιγάρων και λοιπά καπνικά ειδή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμ­ενοι από τις 9 Μαρτίου συγκρότησα­ν εγκληματικ­ή συμμορία και ενεργώντας με διαφορετικ­ή σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν συνολικά οκτώ ένοπλες ληστείες σε καταστήματ­α καφέ, μίνι μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς επίσης και έξι διαρρήξεις καταστημάτ­ων και φαρμακείων, στις περιοχές Νεάπολης, Συκεών, Πυλαίας, Καλαμαριάς, Τούμπας και Δέλτα Θεσσαλονίκ­ης.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, οι κατηγορούμ­ενοι απειλούσαν με μαχαίρι και σιδηρογροθ­ιά τα θύματά τους προκειμένο­υ να αποσπάσουν τη λεία τους. Σημειώνετα­ι ότι τέσσερις εκ των συλληφθέντ­ων έχουν απασχολήσε­ι και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece