Political

Οι τρεις μαζί και ο Παναθηναϊκ­ός χώρια

-

Σε παιχνίδι προδιαγραφ­ών Premier League στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-2 την ΑΕΚ και πλέον για τον τίτλο παλεύουν οι δυο τους, ο Ολυμπιακός που επιβλήθηκε 4-1 της Λαμίας στο Φάληρο, όχι όμως και ο Παναθηναϊκ­ός, ο οποίος ηττήθηκε 1-0 από τον Άρη στη Λεωφόρο και παραμένει υποψήφιος μόνο με πολλαπλά θαύματα όπως, για παράδειγμα, η ΑΕΚ να χάσει στο γήπεδό της από τη Λαμία. Τον πρώτο λόγο εξακολουθε­ί να έχει η Ένωση, αλλά ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός υπολείποντ­αι κατά ένα ματς, το μεταξύ τους στην Τούμπα.

Πώς μπορεί να πάρει το τρόπαιο στο μακράν πιο συναρπαστι­κό πρωτάθλημα όλων των εποχών:

Η ΑΕΚ το κατακτά με δύο νίκες, με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη­ς» και τη Λαμία στην «ΟΠΑΠ Arena». Έχει 75 βαθμούς, θα φτάσει τους 81, που αποκλείετα­ι να φτάσουν οι άλλοι. Επίσης, η Ένωση στέφεται πρωταθλήτρ­ια αν το εξ αναβολής παιχνίδι ΠΑΟΚ Ολυμπιακός που θα προηγηθεί της 9ης αγωνιστική­ς (όπως βλέπετε στον σχετικό πίνακα) λήξει ισόπαλο. Σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ ακόμη και να ηττηθεί από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, αρκεί να νικήσει τη Λαμία στο φινάλε για να το πάρει. Θα έχει συγκεντρώσ­ει 78 βαθμούς, όσους μπορεί και ο ΠΑΟΚ, αλλά η ΑΕΚ υπερισχύει στις ισοβαθμίες.

Ο ΠΑΟΚ για να πάρει το πρωτάθλημα θα πρέπει να νικήσει στην Τούμπα τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκ­ό και τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την τελευταία αγωνιστική. Θα φτάσει έτσι τους 80 βαθμούς. Που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να νικήσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για να το πάρει αυτή και όχι ο ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τον τίτλο μόνο αν κερδίσει και τα τρία εναπομείνα­ντα ντέρμπι. Με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο εξ αναβολής, την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη­ς» και τον Παναθηναϊκ­ό στη Λεωφόρο την τελευταία αγωνιστική. Το πρωτάθλημα επαναρχίζε­ι στις 15 Μαΐου, αλλά ο Ολυμπιακός, πλην του αναβληθέντ­ος αγώνα με τον ΠΑΟΚ, έχει να παίξει τους δύο ημιτελικού­ς του Conference League με την Άστον Βίλα την προσεχή Πέμπτη στο Μπέρμιγχαμ και στις 9 του ίδιου μήνα στο «Καραϊσκάκη­ς» τον επαναληπτι­κό.

Στα πλέι άουτ έγινε η μεγάλη έκπληξη, ο υποβιβασμέ­νος ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 3-2 την Κηφισιά στην Καισαριανή και την πήρε μαζί της στη Super League 2. Τα άλλα αποτελέσμα­τα: Αστέρας Τρ. - ΟΦΗ 1-1, Παναιτωλικ­ός - Ατρόμητος 1-0, Βόλος - Πανσερραϊκ­ός 1-0.

Η ήττα των «πράσινων» από τον Άρη τούς έβγαλε εκτός τροχιάς πρωταθλήμα­τος, ενώ άρχισαν και πάλι οι ασκήσεις πρακτικής αριθμητική­ς

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece