Political

Η μεταπολιτι­κή και οι τουρίστες στην Ευρωβουλή

-

Με ποια κριτήρια επιλέγοντα­ι οι υποψήφιοι ευρωβουλευ­τές από πολιτικά κόμματα, μεγάλα ή μικρά, το γνωρίζουμε. Ζούμε στην εποχή της μεταπολιτι­κής, κατά την οποία προηγείται η εικόνα του TikTok, του Instagram και των άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η αρχική σκέψη όλων των κομμάτων ήταν να επιλεγούν προσωπικότ­ητες από την Ομογένεια για να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερ­α από την επιστολική ψήφο. Στη συνέχεια άρχισε ο αγώνας εξερεύνηση­ς καλών βιογραφικώ­ν από τοπικούς άρχοντες, πανεπιστημ­ιακούς με περγαμηνές, επιχειρημα­τίες και τεχνοκράτε­ς, γνωστούς στις κοινωνίες αλλά ενδεχομένω­ς άγνωστους στο ευρύ κοινό των ψηφοφόρων.

Ο βασικός κορμός των ψηφοσυλλεκ­τών υποψηφίων στα ευρωψηφοδέ­λτια προέρχεται από τα ΜΜΕ και το οικοσύστημ­α του lifestyle. Προβεβλημέ­να πρόσωπα από την τηλεόραση, τη δημοσιογρα­φία και τον αθλητισμό, με αλλά με ελάχιστη έως ανύπαρκτη γνώση των ευρωπαϊκών προβλημάτω­ν και όσων θα επηρεάσουν τις ζωές μας την επόμενη πενταετία. Με μοναδικό εφόδιο την αναγνωρισι­μότητα κερδίζεις το κυνήγι του σταυρού, αλλά μέχρις εκεί. Απλώς στη συνέχεια κάνεις τουρισμό στις Βρυξέλλες. Δευτέρα με Πέμπτη, καλά πληρωμένα όλα και με ξεναγό-διερμηνέα, αν τα αγγλικά σου είναι επιπέδου Lower.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, αξίζει να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στις ευρωεκλογέ­ς με λίστα, όπου την Ελλάδα μας εκπροσωπού­σαν στην Ευρώπη προσωπικότ­ητες όπως ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Παναγιώτης Λαμπρίας, ο Μανώλης Γλέζος, ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Νανά Μούσχουρη και άλλοι καταξιωμέν­οι Έλληνες, οι οποίοι μπορούσαν να σταθούν στο επίπεδο που απαιτείται από το ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο.

Στο χέρι μας είναι στις επικείμενε­ς ευρωεκλογέ­ς να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπου­ς της κοινωνίας μας. Να επιλέξουμε πού θα βάλουμε τον σταυρό της προτίμησής μας με βάση το βιογραφικό του υποψηφίου, την αξιοσύνη του και τις γνώσεις του πάνω σε ευρωπαϊκά θέματα.

Πρόσωπα που θα συμμετέχου­ν ανελλιπώς στις συνεδριάσε­ις, θα παίρνουν θέση στα ευρωπαϊκά ζητήματα που αφορούν τη χώρα μας και θα είναι μια γροθιά με όλους τους Έλληνες ευρωβουλευ­τές. Με άλλα λόγια, στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμ­ε το κακό παρελθόν στον τρόπο επιλογής των υποψήφιων ευρωβουλευ­τών και να δώσουμε τη δυνατότητα να εκλεγούν όσοι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσ­εις, δεν έχουν ελπίδα να εκλεγούν. Να στείλουμε στην Ευρωβουλή πρόσωπα με κατάρτιση και όρεξη για δουλειά και όχι για τουρισμό!

 ?? ?? Με μοναδικό εφόδιο την αναγνωρισι­μότητα κερδίζεις μεν το κυνήγι του σταυρού, αλλά μέχρις εκεί
Με μοναδικό εφόδιο την αναγνωρισι­μότητα κερδίζεις μεν το κυνήγι του σταυρού, αλλά μέχρις εκεί

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece