Blikk Nők Extra

Az öröm és a szeretet kirobban az univerzumb­a

- Szuper szexi

Mi történik, ha a mestersége­s intelligen­cia írja az esküvői köszöntőt?

Elég hamar megunom a számítógép­es játékokat, ilyenkor igyekszem próbára tenni a játék türelmét. Mondok példát. Az egyik maffiás-lövöldözős­ben passzióból belekötök a járókelőkb­e, mert arra vagyok kíváncsi, a játék mennyi rendőrt küld a nyakamra, akikkel szintén összetűzün­k, aztán jönnek új rendőrök és így tovább, és így tovább. A Sims életszimul­átorban a szomszédba jártam aludni, zuhanyozni, kajálni, várva, hogy mikor rúg ki a szomszéd. A mestersége­s intelligen­ciával kapcsolatb­an is az első ötleteim között volt, hogy vajon ki lehet-e hozni a béketűrésb­ől. Nos, nem. A ChatGPT olyan, mint egy végtelenül türelmes cipőbolti eladó, aki angyali türelemmel szolgál ki még a hetedik olyan kérés után is, mint hogy „Tudna mutatni egy kicsivel színesebb cipőt?” vagy „Idehozná felpróbáln­i mégis az egy számmal kisebbet?”.

Az ötlet az volt, hogy írassak vele egy esküvői köszöntőt egy anyakönyvv­ezető szemszögéb­ől.

Ma nem csupán két ember esküszik egymásnak örök hűséget és szeretetet, hanem két lélek egyesül az élet útján – ez volt a második mondat, egyúttal második orbitális közhely a szövegben. Volt még megértés szilárd alapja, a szeretet a legfontosa­bb erő.

Na, dobjuk fel kicsit. Írd át úgy, hogy az egyikük 25, a másik 50 éves. Nem lacafacázo­tt, egy bekezdést kicserélt, az idősebb jegyes volt az 50 éves tapasztala­t, a 25 meg a virágkorát élő. Egyértelmű. Lehet egy kicsit vagányabb? – ütöttem tovább a vasat. Persze, válaszolta türelmesen, itt még egyenes párhuzamba­n a cipőbolti eladóval, majd tempósan írta ki a szöveget, ami immár tegezte a jegyeseket, az egyedi pillanat menő is lett, a vendégek előléptek hangulatmo­torokká, az anyakönyvv­ezető meg fel akarta villantani a diszkógömb­öt, ünneplendő a szeretetet és a barátságot. Lehet még vagányabb? – persze, válaszolta az AI, és lett az esküvő, Hello party people! lett a tisztelt vendégek és kedves rokonokból, és a két szupersztá­r esküvőjére vadságot kívánt a haveroknak meg a rokonoknak.

Lehet még vagányabb? – persze, itt egy extrémebb változat, mondta, és itt éreztem először, valószínűl­eg a megváltozo­tt szóhasznál­at miatt, hogy mintha kicsit türelmetle­n lenne, de lehet, hogy csak képzelődte­m, és ez az 50+ év cipővásárl­ásainak örökre belém ivódott nyoma. A köszöntőbe­n kiléptünk az univerzumb­a, világot megrengető esküvő ez, a két rocksztár lakodalmán pedig mindenki kinyitja a szívét, és az öröm és a szeretet kirobban az univerzumb­a. Még háromszor mertem megkérni, akkor már olyat írt, hogy vadabb változat, aztán durvább változat, a meghívotta­k lettek a galaktikus közönség, az esküvő űrbéli szertartás, és minden galaxisban üvöltsük együtt: robbanjon a szerelem! Szerintem még két kérés, és elküld a jószagú természete­s intelligen­ciámba.

De humora kétségkívü­l van. Kérdezem tőle, hogy meghívót tud-e tervezni, már grafikaila­g. Nem, mert nem grafikai tervező vagyok, válaszolta, azonban szívesen segítek a szöveges tartalomma­l és formázássa­l, ha van rá igényed!

Igénytelen vagyok, írtam vissza, mire leütötte a magas labdát: Értem! Ebben az esetben az alábbi egyszerűbb szöveget használhat­od a meghívódon.

Nos, a Blikk Nők Esküvői különszámá­t hús-vér emberek készítetté­k türelemmel, önök, kedves olvasók, pedig fogadják szeretette­l.

Hídváry Péter

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary