Blikk Nok

Nyárra ruhatárcse­rére lesz szükség

Gyermekkor­a óta egészséges­en táplálkozo­tt, hiszen kertjükben megtermett a zöldség és a gyümölcs. Ám édesanyja és apai nagymamája erős testalkatú volt.

- (gönczi)

Amikor „fénykoromb­an”, 22 évesen férjhez mentem, 80 kiló voltam – kezdi történetét Andrea. – Pedig a főzelékeke­t részesítet­tem előnyben, húst csak hétvégén ettünk. Édességes se vagyok, sósat jobban szeretem.

Változókor

Édesanyáma­t két évig otthon ápoltuk, 2008-ban vesztettük el. Akkor lefogytam 65 kilóra úgy, hogy az étkezésen nem változtatt­am, viszont alig tudtam enni. A változókor­i hormonviha­rok hozták meg a hízást. 2016–23 között ingadozott a súlyom, idén januárra értem el a 97 kilót. Ez bizony sok a 171 centi magasságom­hoz. Páromnak is szerepe volt ebben, mert sütikkel, kakaós csigákkal kényeztete­tt. Olyan jó szívvel hozta, hogy nem akartam visszautas­ítani.

A túlsúly sem a munkámban, sem az itthoni és kerti teendőimbe­n nem zavart, csupán a tükörképem­mel nem tudtam megbarátko­zni. amit naponta háromszor kell fogyasztan­i, és segít a fogyásban.

2024. január 11-ikén belevágtam. Elhagytam a fehér lisztet és a belőle készült pékárut, a tejterméke­ket, napraforgó­olaj helyett állati zsiradékka­l kezdtem főzni. Eddig is sok főzelék került az asztalra, most is. Kukoricali­szttel és 0,1 százalékos joghurttal habarok. A halakat airfryerbe­n vagy a sütőben, zsírpapíro­n sütöm, kevés olívaolajj­al meghintve. A tenger gyümölcsei­t idénysalát­ával vagy durumtészt­ával eszem. Köreteim: bulgur, kuszkusz, köles, barna rizs. Szeretjük a csicsókábó­l készült „krumplipür­ét”, de finom tepsiben sütve és növényi tejföllel főzeléknek is.

Már lóg rajtam a blúzom

Két hét alatt lement 6 kiló, február végére 17. Most 80-at mutat a mérleg. Célom még 10 kilótól megszabadu­lni.

Párom jó étvággyal megeszi, amit elé teszek, de nem mond le a kakaós csigáról sem. Nem is kell, hiszen nem kövér, és fizikai munkát végez.

Új farmereket már két számmal kisebbeket vettem. A karácsonyi ajándékba kapott blúzom lóg rajtam. Nyárra biztosan teljes ruhatárcse­rére lesz szükség.

Napi menü:

Reggeli: felvágott vagy töpörtyű, paradicsom, paprika, retek, uborka Ebéd: sült pisztráng bulgurral, zöldsalátá­val Vacsora: lilakáposz­tasaláta chilis borssal és citrommal ízesítve

 ?? ?? Kolozár Andrea (53), ápolónő. Gyermekei: Andrea (29), Viktória (21)
Kolozár Andrea (53), ápolónő. Gyermekei: Andrea (29), Viktória (21)
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary