Blikk Nok

Tényleg nem értette

-

vele az életemet. Ő is így érzett irántam, legalábbis azt hittem.

Amikor várandós lettem, tudtuk, hogy ez olyan fordulat az életünkben, amikor lépnünk kell, mert család leszünk. Elhatározt­uk, hogy összeházas­odunk. Erre végül nem került sor, elment az idő a babaváráss­al, de nem bántuk, nem a papír a lényeg.

Aztán megszülete­tt Áron. Gyönyörű, egészséges kisfiú.

Megállt a kezemben a tányér

Nem tudtunk betelni a babánkkal. Korábban csak húztam a számat, ha egy újdonsült anyuka arról áradozott, hogy az ő babája a legszebb a világon, de most rá kellett jönnöm, hogy ugyanígy rajongok Áronért. Ez csak természete­s, hiszen tökéletes!

A mennyekben éreztem magam – egészen addig a napig. Késő délután volt, Áron szenderget­t az ágyikójába­n, én kint mosogattam a konyhában, amikor betoppant Bence. Korábban jött haza a munkából. Még le sem vette a dzsekijét, amikor közölte, hogy apasági tesztet szeretne. Megállt a kezemben a tányér. Mi van?! Nyugodtan folytatta, hogy ne értsem félre, de Áron egyikünkre sem hasonlít, még a nagyszülők­re sem, ezért nem ártana tudni, honnan van a DNS-e. Azzal elvett egy száradó tányért a rácsról, és kaját pakolt rá a hűtőből. Éhes volt, miközben bennem egy világ omlott össze.

Látta rajtam, hogy teljesen lefagytam, ezért ugyanolyan nyugodtan folytatta, hogy nincs semmi baj, ez afféle rutinvizsg­álat lenne, csak biztosra akar menni, hogy tőle van-e a gyerek. Én közben csak arra tudtam gondolni, hogy ezzel az emberrel képzeltem el az életemet. Nézett rám, és láttam rajta, hogy tényleg nem érti, miért vagyok annyira kiakadva.

Simán ment a szétköltöz­és, Bence nekünk hagyta a lakást, és nagyobb tartásdíja­t fizet, mint muszáj lenne. Bennem már lecsillapo­dtak az érzelmek és voltaképpe­n örülni tudok annak, hogy így alakult. De örökre előttem lesz a nagy, csodálkozó bociszeme. Utólag sem fogta fel, hogy mit tett.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary