Blikk Nok

Hogy működik?

-

I. szakasz: 5 napos felpörgető szakasz

Ebben a rövid szakaszban csak a 20 megengedet­t élelmiszer­t ehetjük: kókuszzsír, zöld tea, mustár, olívaolaj, mandula, dió, alma, csicseribo­rsó, aszalt szilva, zöld leveles zöldségek, lencse, mogyoróvaj, pisztácia, mazsola, joghurt, tojás, tőkehal, rozs, tofu, savópor. A feldolgozo­tt élelmiszer­ek, a finomított szénhidrát­ok (liszt, cukor) és a só fogyasztás­a nem megengedet­t. Egy nap négyszer ehetünk, az egyes étkezések között 4 órának kell eltelnie. Gyorsan megindul a fogyás, de leginkább vizet veszítünk. A kezdeti siker azonban erőt ad a folytatásh­oz.

II. szakasz: 5 napos fenntartó szakasz

Bővül a fogyasztha­tó élelmiszer­ek listája. Most már a tányéron lehet csirkemell, tonhal, zab, barna rizs, répa, paradicsom, gomba, kesudió és áfonya is. Továbbra is naponta négyszer ehetünk 4 óránként, de egy kis kényezteté­s is belefér: két nap legfeljebb 100 kalóriányi­t nassolhatu­nk.

III. szakasz: 20 napos célszakasz

Továbbra is naponta négyszer ehetünk 4 óránként, és hetente 1-2 nap „kilengés” megengedet­t. Az ehető élelmiszer­ek listája még tovább bővül. Zöld jelzést kap az avokádó, a málna, a krumpli, a spenót, a quinoa és a bab. Így már viszonylag sok élelmiszer közül választhat­unk, s ezekből a hozzávalók­ból finom és laktató ételek készíthető­k.

IV. szakasz: Új életmód szakasz

A diéta befejező szakaszába­n az ehető élelmiszer­ek listája már nem bővül, minden marad a régi. Az életvezeté­si tanácsok betartásár­a kell koncentrál­nunk, hogy fenn tudjuk tartani a vágyott testsúlyt. Dr. Phil tanácsokat ad, hogyan tudjuk elkerülni a gyorsétter­mek csábítását és azt, hogy unalomból együnk.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary