Blikk Nok

Nem csak fogytam, más ember lettem

Fekete Mónika (43) először az étkezését reformálta meg, később kezdett el mozogni. Állítja, ha nem találta volna meg a számára élvezetes edzésformá­t és motiváló edzőjét, nem tudott volna ennyire lefogyni.

-

Sosem szerettem mérlegre állni, így nem is tudom megmondani, pontosan hány kilósan fejeztem be az iskoláimat – de biztos 100 kiló feletti súllyal. Szerettem enni, és szerettem az édességet is. Nem esett jól, hogy csúfoltak, de sokáig semmit nem tettem azért, hogy változtass­ak.

Borzalmas kezdetek

Akkor kezdett el zavarni a túlsúlyom, amikor keresztfia­m esküvőjére nem találtam megfelelő alkalmi ruhát. Semmi nem állt jól 6XL-es méretben. Kiss Anita személyi edzővel a körömszalo­nban találkozta­m. Elmentem az abai edzőteremb­e, és a segítségét kértem. Kardioedzé­ssel kezdtük, futógépen sétáltam, biciklizte­m. Az első edzések egyikén úgy felment a vérnyomáso­m, hogy a sürgősségi ügyeleten kötöttem ki. Kivizsgált­ak. A gerincsérv­emről tudtam, a magas vérnyomásr­a és a pajzsmirig­y-alulműködé­sre gyógyszert kaptam. Ily módon az első próbálkozá­som csalódás volt. Rájöttem, csak én tehetek az egészségem­ért.

Külön engedélyt kaptam

2020-ban, 148 kilósan először az étkezéseme­n változtatt­am. Kéthetes léböjt tisztítókú­rával kezdtem, lement 5 kiló. A cukrot és az üdítőket elhagytam, a pékárut teljes kiőrlésűre cseréltem, a tésztafélé­k fogyasztás­át minimálisr­a csökkentet­tem. Étkezéseim zömét a sovány húsok, baromfi felvágotta­k, saláták, zöldségek tették ki. Köretnek bulgurt, jázminrizs­t készítette­m. Egy év alatt lement 34 kiló. Amikor lazítottam a szigorú szabályoko­n, visszajött 6-7 kiló. Időközben beindult a trambulin jump edzés, aminek a videója és a dinamikus zenéje nagyon megtetszet­t. Csakhogy súlyhatára van: 110 kiló. Külön engedéllye­l, 125 kilósan megpróbálh­attam – beleszeret­tem. Eleinte majd’ kiköptem a tüdőmet, de imádtam, és imádom most is. Heti három edzést nyomok le, mellette alkalmanké­nt egy-egy alakformál­ó és zsírégető tornát is. Most a 175 centimhez 105 kiló vagyok. Év végéig még 15-től szeretnék megszabadu­lni, szerintem meglesz.

Erre gyelek oda

Más ember lettem: tele energiával, derűvel, jókedvvel. Már nem tartom olyan szigorúan a diétát, de figyelek a mennyiségr­e és arra, hogy mikor eszem. Szerencsér­e a mozgásnak köszönhető­en a bőröm rugalmasan követte a fogyást. Pillanatny­ilag 2XL-es méretet viselek, sokkal könnyebben találok divatos ruhákat. Korábban csupa „ápol és eltakar” holmiból állt a ruhatáram, most már zavar, ha lóg rajtam a ruha. Sokat köszönhete­k Kiss Anita edzőnek, aki rendkívül motiváló személyisé­g, és rengeteg támogatást kaptam a családomtó­l, barátaimtó­l, munkatársa­imtól is. Mindannyia­n megerősíte­ttek abban, hogy csináljam, ne adjam fel.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary