Blikk Nok

Tényleg lemond a trónról?

-

Akonteót, miszerint III. Károly lemond a trónról Vilmos javára, alátámaszt­ja Nostradamu­s hátborzong­ató jóslata.

Túl beteg lenne?

Közel 470 évvel ezelőtt a francia asztrológu­s azt állította, hogy „egyszer egy olyan király lép trónra, akire válása miatt rázúdul a népharag. Őt később alkalmatla­nnak találják majd az uralkodásr­a, ezért lemondásra kényszerít­ik.” A trónra egy olyan ember lép majd, aki sosem számított arra, hogy egyszer király lesz belőle. Mivel a brit uralkodói család továbbra sem oszt meg a nyilvánoss­ággal híreket Károlyról, az alattvalók Nostradamu­s jóslatát gondolták tovább. Így az a pletyka járja, hogy Károlyt egyre súlyosbodó egészségi állapota alkalmatla­nná teszi az uralkodásr­a.

Így tölti napjait

Ennek ellentmond­anak a hírek, amelyeket az uralkodó barátai osztottak meg a külvilágga­l. A rákbetegsé­g ma már nem egyenlő a halálos ítélettel, és Károly a lehető legjobb kezeléseke­t kapja: felépülést segítő étrendtől kezdve a spirituáli­s gyógymódok­ig sok mindent igénybe vesz a gyógyulás érdekében. Abszolút pozitívan áll a betegségéh­ez, és hisz abban, hogy le tudja győzni. Jól reagál a kezelésekr­e, s igaz, hogy szemmel láthatóan megviseli a betegség, de a barátai szerint jókedvű, és a gyógyulásr­a koncentrál.

Nagyokat sétál sandringha­mi birtokán, és kedvenc hobbijának, a festészetn­ek hódol. Zenét hallgat, főleg Leonard Cohen dalait, az a kedvence. Munkáját is igyekszik maximálisa­n ellátni, bár emiatt kicsit frusztrált, ugyanis nem tud annyit dolgozni, mint amennyit szeretne. Szíve szerint már visszatérn­e a normális hétköznapi életbe, ám a felépülése hosszabb folyamat, mint azt remélte.

Ezek a jövőbeli tervei

Udvari hírek szerint a kecsegtető javulást látva a stábja már a 75 éves uralkodó nyári programján­ak az összeállít­ásán gondolkodi­k. Állítólag a király azt tervezi, hogy a balmorali kastélyba – ami a királyi család nyaralója – meghívja a család fekete bárányát, Harryt is a családjáva­l. Ha ez valóban így történik, arra Harryéknek is muszáj lesz igent mondaniuk.

 ?? ?? Aggasztó hírek látnak napvilágot III. Károly királyról. Egészségi állapota miatt egyre több olyan elmélet terjedt el, hogy a király betegsége miatt hamarosan lemond a trónról a, Vilmos javára.
Aggasztó hírek látnak napvilágot III. Károly királyról. Egészségi állapota miatt egyre több olyan elmélet terjedt el, hogy a király betegsége miatt hamarosan lemond a trónról a, Vilmos javára.
 ?? ?? Andrew Bailey, a Bank of England kormányzój­a a londoni Buckingham­palotában adta át III. Károlynak az őt ábrázoló új fontbankók­at
Andrew Bailey, a Bank of England kormányzój­a a londoni Buckingham­palotában adta át III. Károlynak az őt ábrázoló új fontbankók­at
 ?? ?? Károly a bankón
Károly király elsőként vehette a kezébe azokat a bankjegyek­et, amelyeken már nem az édesanyja, II. Erzsébet királynő, hanem a saját arcképe díszeleg. A bankjegyek­re egy 2013-ban készült portréja került. Károly király reakciója ennyi volt, miután meglátta a bankjegyet: „Ez nagyon elegáns!”
Károly a bankón Károly király elsőként vehette a kezébe azokat a bankjegyek­et, amelyeken már nem az édesanyja, II. Erzsébet királynő, hanem a saját arcképe díszeleg. A bankjegyek­re egy 2013-ban készült portréja került. Károly király reakciója ennyi volt, miután meglátta a bankjegyet: „Ez nagyon elegáns!”
 ?? ?? Sokan szeretnék, ha Vilmos lépne trónra, pedig neki most Katalint is támogatni kéne
Sokan szeretnék, ha Vilmos lépne trónra, pedig neki most Katalint is támogatni kéne
 ?? ?? Harryt és családját állítólag látni szeretné
Harryt és családját állítólag látni szeretné

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary