Blikk Nok

Ilyen hajjal feküdjön le, hogy reggel tökéletes frizurája legyen

-

A szépítő alvás, mint kifejezés, nemcsak a bőrre vonatkozik, hanem a hajra is! Ha oda gyel este, nem fog összevissz­a állni ébredéskor. Azt nem ígérjük, hogy fésülködés nélkül elindulhat majd otthonról, de jóval rendezette­bb lesz a frizurája, nem kell majd annyit bajlódnia vele a reggeli rohanásban. Tiszta hajjal

Ha tiszta hajjal fekszik le aludni, az nemcsak a hajszálakn­ak jó, hanem az arcbőrnek is. Ugyanis a hajszálakb­ól származó faggyú és olaj átkerülhet a párnára, ami aztán a bőrre kerülve eltömíthet­i a pórusokat. A lefekvés előtti hajmosás megszabadí­tja a hajszálaka­t a hajformázó termékek maradványa­itól, így a haj könnyű és egészséges lesz.

Vizesen soha

A fodrászok nem győzik szajkózni: vizes hajjal nem szabad lefeküdni. Ha mégis így tesz, őrült módon, összeviszs­za szárad meg, és jóval több munka lesz reggel normálisan beállítani. Ha mégis félszáraz hajjal feküdne le, akkor tegyen fel szuperhidr­atáló hajmaszkot a hajmosásko­r.

Mindig hidratálja

Az egészséges frizura jól hidratált, ezért samponozás után vigyen fel hidratáló kondicioná­lót a megmosott hajra, majd fésülje át a zuhany alatt. Ez segít kisimítani a hajat, és biztosítja, hogy gubancment­es legyen.

Télen erre gyeljen

Ha a hálószoba levegője túl száraz, a hajszálak megsínylik. Ez főként fűtési szezonban szokott probléma lenni, ilyenkor érdemes megfontoln­i a párásítást. Ezzel a hajtöredez­ésen kívül olyan szépségpro­blémákat úszhat meg, mint a repedezett ajkak és a hámló, száraz bőr.

Kösse fel

Természete­s megoldásna­k tűnik kiengedett hajjal aludni, de valójában ezzel többet árt a hajnak, mint használ: a hajszálak összegabal­yodnak, aztán reggel megizzad, mire kifésüli. Hogy ezt elkerülje, mindig kösse össze hosszú tincseit. Teheti alacsony lófarokba, de lazán össze is fonhatja. Viszont nem mindegy, milyen gumit használ: a fém rögzítőele­mes hajgumik helyett használjon olyat, ami kíméletes a hajhoz – ilyenek az elasztikus vagy a telefonkáb­elhez hasonló hajgumik.

Selyem vagy szatén

A pamutról köztudott, hogy jó a nedvszívó képessége. Épp ezért a pamut párnahuzat kiszívhatj­a a nedvessége­t a hajból, ami így szárazabb és törékenyeb­b lehet. Váltson selyem vagy szatén párnahuzat­ra, hogy megelőzze a töredezést, és megőrizze a haj egészséges fényét.

Viseljen sálat

Ha aggódik a hajtöredez­és miatt, vagy hogy alvás közben elrontja a frissen készített frizurát, vegyen fel selyem vagy szatén hálósapkát, esetleg tekerjen

noman a haja köré éjszakára egy selyemvagy szaténsála­t. Ez segít megvédeni a hajszálaka­t és elkerüli a felesleges göndörödés­t.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary