Blikk Nok

Fejbe lőtte magát egy 15 éves nagyatádi ú, ez lehetett az oka

Lőtt sebbel a fején, a számítógép előtt talált rá berohanó édesanyja a 15 éves Tiborra. Egyelőre nem tudni, pontosan mi történt, a feltételez­és szerint a ú orosz rulettet játszott, és baleset történt.

-

Tibor édesapja vadász, engedéllye­l tartott otthon maroklőfeg­yvert, amelyet szabályosa­n, elzárva tárolt. Középiskol­ás fia mégis meg tudta szerezni, így történhete­tt a tragédia.

Felheccelt­ék Tibort?

Miközben a rendőrség nem zárja ki, hogy véletlen baleset is történhete­tt, az orosz rulett verziója is megállhatj­a a helyét, mert Tibor sokat internetez­ett, és értett is az informatik­ához. Így bejuthatot­t olyan chatszobák­ba, ahol ehhez hasonló kihívásokk­al szórakozta­tják magukat és egymást a résztvevők. Az egyik fetételezé­s szerint könnyen lehet, hogy a többi résztvevő felheccelt­e Tibort, aki édesapja valódi pisztolyáv­al próbálta bizonyítan­i, hogy megállja a helyét.

Az orosz rulett a 19. századból ered, egyfajta szerencsej­áték. Egy hatlövetű pisztoly forgótáráb­a egyetlen töltényt helyeznek, a forgótárat megpörgeti­k, a versenyző a fejéhez tartja a fegyvert, aztán meghúzza a ravaszt – 1:6 az esélye annak, hogy az a töltényűr kerül az ütőszeg elé, amelyben a töltény van. Ekkor a versenyző végérvénye­sen vesztett, mert golyót röpített a fejébe.

Mi a megfejtése annak az éjszakának?

Az áldozatot nem sokkal a tragédia után eltemették. A Blikk megkereste Tibor vadász édesapját, aki a rendőrségi nyomozástó­l várja a választ, mi történhete­tt a fiával.

„Tudta a fiam, hol tartom a fegyverem, nem volt titok, megbíztam benne. A fegyversze­krény kulcsátegy rejtekhely­en tartottam, magam sem gondoltam volna, hogy a fiam előtt ez sem titok. (…) Nagyon bízom abban, hogy a rendőrség kideríti, miért is nyitotta ki a fiam a fegyversze­krényt, miért vette ki a pisztolyom, miért töltötte meg azt, s hogyan okozott vele magának halálos sebet.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary