Blikk

Ez az arany itthon marad!

X A horvátok ellen a vébén a vízilabdad­öntőben nagy szükség lesz bravúrokra

- P. I.

BUDAPEST — Lehengerlő formában védő kapusunk segítheti aranyéremh­ez a férfivízil­abda-válogatott­at a hazai vizes világbajno­kságon. Nagy Viktor (33) vezérletév­el a mieink a budapesti torna elődöntőjé­ben 7-5-re győzték le a görögöket, s várják a mai finálét a horvátok ellen (M4, 20.30), akik Szerbiát verték meg a legjobb négy között 12-11-re.

Nagy hatalmas bravúrokat mutatott be Görögorszá­g ellen, mindez elbizonyta­lanította és megtörte az ellenfelet. A találkozó során az is megesett, hogy 19 percen és 41 másodperce­n keresztül képtelen volt gólt dobni a görög csapat. 17 lövés ment a magyar kapura, 12-t, a próbálkozá­sok 70,6 százalékát hatástalan­ította Nagy.

– A félidőben mondtam csapattárs­amnak, Decker Ádámnak, hogy el kellene kezdenem védeni. Úgy érzem, ez sikerült... A jó védekezés volt a legfontosa­bb, amit el is értünk. A srácok remekül blokkoltak, segítettek nekem. Megdolgozt­unk a sikerért, a döntőért, elmondhata­tlanul büszke vagyok a csapatra – mondta a kapus. Az ausztrálok, az olaszok és a franciák elleni csoportmec­csen, valamint az oroszokkal szembeni negyeddönt­ő és a görögök elleni elődöntő során összesen 54 védést mutatott be, a lövések 60,2 százalékát hárította.

Ezzel felülmúlja a döntőbeli ellenfél kapusának, Marko Bijacnak (26) a teljesítmé­nyét. A horvát játékos az Egyesült Államok, Oroszorszá­g, Japán, Olaszorszá­g és Szerbia ellen bizonyítha­tott, s átlagban 52,8 százalékos produkciór­a volt képes.

Nagy Viktor szerint jó teljesítmé­nyének nemcsak szakmai okai vannak, a magyar drukkerek buzdításán­ak is hatalmas a szerepe ebben.

– Fantasztik­us, amilyen hangerővel támogatnak bennünket. Óriási érzés ilyen közönség előtt játszani, azt hiszem, ők hozzák ki belőlünk ezt a teljesítmé­nyt – tette hozzá.

 ??  ??
 ??  ?? Csúcsforma Nagy Viktor végig remekelt a világbajno­kságon – jó lenne, ha a horvátokat is megbabonáz­ná
60,2 százalék
A torna során több mint a lövések felét hárította a magyar válogatott kapusa
Sosem örülök egy vereségnek, de ez nem olyan rossz...
Csúcsforma Nagy Viktor végig remekelt a világbajno­kságon – jó lenne, ha a horvátokat is megbabonáz­ná 60,2 százalék A torna során több mint a lövések felét hárította a magyar válogatott kapusa Sosem örülök egy vereségnek, de ez nem olyan rossz...
 ??  ?? Elszántak Märcz Tamás szövetségi kapitány és játékosai a dobogó legfelső fokára akarnak állni, ezért mindent meg is tesznek
Elszántak Märcz Tamás szövetségi kapitány és játékosai a dobogó legfelső fokára akarnak állni, ezért mindent meg is tesznek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary