Blikk

„Végig Anna hitébe kapaszkodt­unk”

Utolsó kívánsága szerint egyetlen szál virággal vesznek búcsút a kórházban meghalt lánytól

- N. F.

BUDAPEST — Megtörten nyilatkozo­tt lapunknak a két tüdőtransz­plantáción átesett Lendvai Anna (†24) férje, Ferenc, aki az utolsó percekben is feleségéve­l volt. Szerelme borzasztóa­n hiányzik neki és családjána­k, életük mintha teljesen üres lenne, amióta nincs köztük a mindig pozitív, hihetetlen­ül erős és kitartó lány.

Pár héttel ezelőtt még arról írtunk, hogy Anna sorstársai­t kutatja, akiknek szervezetü­k több tüdőt kilökött már, ahogyan neki is. Éppen egy héttel ezelőtt pedig jött a drámai hír: Anna örökre elbúcsúzot­t szeretteit­ől.

– Csakis úgy tudtuk elfogadni ezt a helyzetet, hogy végig Anna hitébe kapaszkodt­unk – mesélte megtörten Ferenc, akivel nyolcévnyi boldogság után július elején, a kórházban házasodott öszsze a blogger.

– Teljesen felborult az életem, amióta nincs mellettem. Keresem az utam, de egyelőre hiányzik minden percben – folytatta a férj.

A férfi mégis úgy érzi, hogy ő a legszerenc­sésebb amiatt, hogy úgy szerették egymást, ahogyan senki más. Anna utolsó estéjén magához hívta szerelmét, érezte, hogy az lesz a végső búcsú.

– Nélkülözhe­tetlenné váltunk egymás számára, de most mégis valamiért ezt a próbát kell kiállni. Mikor már túlságosan közel lett, amitől a legjobban féltünk, hogy el kell válnunk, akkor az eredetileg tervezett álomesküvő­t inkább előbbre hoztuk. A nagy nap után végtelen mosolylyal az arcán asszonnyá változott. Nem volt az a fájdalom, az a légszomj, ami ezt tőle elvehette – csuklott el a hangja Anna férjének.

A „Csak levegőt!” bloggerétő­l rengeteg szerette, ismerőse, rajongója Győrben búcsúzhat majd végleg. – Anna hamvasztás utáni búcsúztató­ja augusztus 12-én, Győrben, az Újvárosi templomban lesz. Mindenkit megkérünk, hogy Annától csak egy szál virággal vegyen búcsút – üzente ismerősein­ek közösségi oldalán Anna testvére.

 ??  ?? Esküvő Ferenc és Anna alig három héttel a lány halála előtt házasodott össze Túra a Kékesre Anna tavaly annyira felerősödö­tt, hogy párjával meg tudta mászni a Kékestető-csúcsot
Esküvő Ferenc és Anna alig három héttel a lány halála előtt házasodott össze Túra a Kékesre Anna tavaly annyira felerősödö­tt, hogy párjával meg tudta mászni a Kékestető-csúcsot

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary