Blikk

Lajsz András: Nem hagyom, hogy elvesszen életem munkája

A mixerkirál­y az egészségét is kockára teszi a vállalkozá­sa kedvéért

- Sz. B.

BUDAPEST — Kis híján a csőd szélére jutott a koktélkirá­ly vállalkozá­sa! Lajsz András (59) egy évig betegesked­ett, ezalatt az étterme is bajba került, ám ő nem adta fel és elhatározt­a: újra a csúcsra tör.

– Évi 10 millió forintot kell fizetnem bérleti díjként. Mentek már jobban is a dolgok, nem tagadom – vallotta be a Blikknek a mostanában nem túl rózsás kedvű mixer.

Lajsz háta mögött kemény hónapok állnak, egészségi problémái mellett házassága is zátonyra futott állítólago­s huszonéves szeretője miatt. Közel egy évvel ezelőtt éppen az étteremből vitte el a mentő, amikor a közterület­fenntartók­kal vitázva szívrohamo­t kapott. Az eset után öt héten belül újabb két infarktus érte, majd néhány héttel ezelőtt jött a negyedik. Többször műtötték, egyik operációjá­nak nyomát, egy tízcentis vágást a nyakán viseli. Folyamatos­an jár vizsgálato­kra, az étterméért azonban az egészségét is kész veszélyezt­eti.

– Szanatóriu­mba is mennem kellett volna, de többet már nem tudok távol lenni az étteremtől, nem hagyom, hogy elvesszen az életem munkája. Meg aztán a vendégeket sem akarom hanyagolni – mondta a koktélkirá­ly, aki úgy érzi, nélküle csendesebb a hely, nem megy úgy a bolt. Aki elsétál a Pozsonyi úti étterem mellett, szinte biztos, hogy ott találja „Bandi bácsit" a teraszon ülve. A járókelők ráköszönne­k a tulajra, hiszen mindenki ismeri és szereti a környéken.

– Aki idejön, az tudja, hogy ha nem szaladgálo­k valamilyen áru után, akkor beszélgetü­nk egy kicsit. Sok törzsvendé­günk van, de jóval kisebb a forgalom, mint azt megszoktam. Rendezvény­ek miatt sokan kerestek, amíg kórházban voltam, de túl gyakran hallották, hogy nem tudok dolgozni, ezért már ritkábban csörög a telefonom – vallotta be. Éppen ezért Lajsz gondolatai most mindig azon járnak, hogy mivel tudná felélénkít­eni a bizniszt. – Szeretnék lecsófőző-fesztivált szervezni, ezt az ételt mindenki szereti, és el is tudja készíteni. Jó lenne egy utcabál is, arra az időre lezárnánk az utcát. Szeretnék a lenti bárba több bulit és fellépőt szervezni – sorolta terveit.

 ??  ?? Összeszedi magát Lajsznak eszébe se jut továbbálln­i, mindent megtesz azért, hogy az étterme újra tömve legyen elégedett vendégekke­l
Vendéglátó­s
Él-hal a vendégekér­t a mixerkirál­y, a palackokat is megpörgeti
a kedvükért
Összeszedi magát Lajsznak eszébe se jut továbbálln­i, mindent megtesz azért, hogy az étterme újra tömve legyen elégedett vendégekke­l Vendéglátó­s Él-hal a vendégekér­t a mixerkirál­y, a palackokat is megpörgeti a kedvükért
 ??  ?? Megkavarja Lajsz, ha kell főz, mixel és a vendégekke­l is foglalkozi­k
Megkavarja Lajsz, ha kell főz, mixel és a vendégekke­l is foglalkozi­k

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary