Blikk

Katinka-show családi körben

Már a riói olimpián is együtt szurkolt a két család Hosszú sikereiért

- Po. Z.

BUDAPEST — Kiszurkolt­a a Hosszú és a Tusup család Hosszú Katinka (28) bronzérmét csütörtökö­n a 200 méteres pillangóús­zásban. A háromszoro­s olimpiai bajnok úszónő fizikailag és lelkileg feltöltődv­e versenyezh­etett a délutáni döntőjében, ugyanis délelőtt nem úszott, helyette viszont együtt tudott reggelizni édesanyjáv­al, Bakos Barbarával, bátyjával, Gergővel, nagynénjév­el, valamint edző-férjével,

Shane Tusuppal (29) és az ő szüleivel, Cheryl Ann-nel és Kerryvel – egyébként a család tavaly a riói olimpián is ebben a „felállásba­n” szurkolt az úszónőnek.

Tusup édesanyja és édesapja először jár Magyarorsz­ágon, még a múlt héten érkeztek, s felfedezté­k a várost, még szurkolói kellékeket is vettek Katinkáék boltjában.

„Jó kis kikapcsoló­dás volt a reggeli a család egy részével”– írta az Instagram-oldalára feltöltött képéhez Hoszszú, s jól látható, a 200 vegyesen nyert aranyérmét is megmutatta szerettein­ek.

Hosszú a vébé végéhez közeledve még nagy energiákat

mozgósítot­t, meglepetés­re szerzett bronzot pillangón, majd háromnegye­d órán belül még 200 méter gyorsot is leúszott a váltó utolsó tagjaként, s a nyolcadikr­ól a hatodik helyre hozta be a stafétát.

– Azért örültem annyira a 200 pille bronznak, mert már nagyon régóta nem állhattam dobogón ebben a számban világverse­nyen, 2015-ben még csak döntőbe sem kerültem. Nagyon sokat dolgoztam a technikámo­n Shane-nel – mondta Katinka. – Köszönöm a szurkolást, az utolsó huszonöt méteren a magyar közönség húzott be a célba. Lehet, ha nem itthon lett volna a verseny,

nem éremmel térhetek

haza. A váltónál már olyan energiákat tudtam mozgósítan­i, amikről nem is tudtam, hogy léteznek. Mindent kiadtam magamból, akárcsak a többiek.

Hosszú a 200 háttal folytatta a versenyzés­t, péntek délelőtt a második legjobb időt úszta a selejtezőb­en, vélhetően lapzárta után be is került a mai fináléba – ebben a számban nagyon szoros csatában ezüstérmes volt a riói olimpián, Budapesten az aranyra is esélyes.

 ??  ??
 ??  ?? Siker Katinka csütörtökö­n bravúros bronzérmet szerzett 200 m pillangón
Siker Katinka csütörtökö­n bravúros bronzérmet szerzett 200 m pillangón
 ??  ??
 ??  ?? Öröm A 200 pillangón szerzett bronzérmet így ünnepelte Hoszszú és edző-férje, Shane Tusup
Öröm A 200 pillangón szerzett bronzérmet így ünnepelte Hoszszú és edző-férje, Shane Tusup
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary