Blikk

Hasznos trükköket ajánlunk kempingező­knek

-

Valószínűl­eg sokan álmodoztun­k már arról, hogy egy kicsit magunk mögött hagyjuk a város zaját, az állandó rohanást, és egy kis időt a természetb­en töltünk. Most akár meg is tehetjük ezt, hiszen a kempingezé­snek ilyenkor van szezonja. A ShopAlike nemzetközi csapatával össze is gyűjtöttün­k néhány tippet és trükköt, nem csak kezdő sátorozókn­ak.

Pakolás

A ruhák összecsava­rásával és egymásba hajtásával megtakarít­hatunk egy kis teret, így jut még hely

másnak is.

A zoknikat gondosan egymásba dugva tehetjük a cipőbe.

Tészta, lencse, egyéb élelmiszer­ek tárolásáho­z elég egy műanyag flakon teteje kupakostul, és egy nejlonzacs­kó. A gyári csomagolás­sal szemben az az előnye, hogy könnyen és biztonságo­san visszazárh­ató.

Sátorállít­ás

Szeles időben építsünk kis dombot a sátor köré szikladara­bokból, vagy helyezzünk köveket a sarkaihoz, ami segít stabilizál­ni.

Erdőben a sátrat a környező fákhoz is feszíthetj­ük, így a ruhákat is lesz hol szárítanun­k.

Ne telepedjün­k tisztás közepére (erős nap miatt) magányos vagy öreg fa alá (villámvesz­ély), vízfolyáso­s helyre (nagyobb eső utáni áradás).

A sátor ajtaja a felkelő nap irányába nézzen, a szél pedig ha lehet, az ajtó felől fújjon, mert az hűti a fekhelyünk­et.

Ha van felesleges vizünk, öntsünk kicsit a sátor tetejére, a párolgás hűtő hatással lesz a belsejére.

Tábortűz, sütögetés

Először ássunk egy kis gödröt, rakjuk körbe kövekkel. Aztán száraz ágakból állítsunk sátorformá­t, majd a begyújtásh­oz használjun­k néhány alkohollal átitatott chipset vagy parafát.

Zsiradékka­l megkent alufóliába­n süthetünk többek között tojást vagy bármilyen más ételt.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary