Blikk

Videón üzent elfogása előtt S. Ábel

Figyelhett­ék már egy ideje a fiatalembe­rt a rendőrök, akik időben csaptak le

- – Sokszor akár egy kicsit ködösebb

BUDAPEST — Hiába kerülte a feltűnést és próbált csendben élni szabadulás­a után S. Ábel, péntenek újra bilincs kattant a fiatalembe­r csuklóján. Úgy tudjuk, a házi őrizetben lévő férfi éppen hazafelé tartott, amikor a Terrorelhá­rítási Központ emberei elfogták.

A rendőrség szűkszavúa­n nyilatkozo­tt a történtekr­ől, csak annyit árultak el, hogy a XI. kerületi utcában elfogtak egy 29 éves budapesti férfit, aki ellen rablás előkészüle­te miatt indult büntetőelj­árás.

Ábel nem is olyan régen szabadult, ugyanis első fokon kapott ötéves büntetését márciusban enyhítetté­k házi őrizetre. Minden jel arra mutatott, hogy új életet akart kezdeni: külön lakásban élt, videócsato­rnáján pedig több felvételt is közzétett, amelyeken saját ügye mellett más témáról is beszélt. A szomszédok vasárnap még mindig az elfogásról beszéltek.

– Teljesen átlagos, normális srácnak tűnt, nem volt vele semmi gondunk – mesélte egy házbeli, aki hozzátette: Ábel nem szállt szembe a kommandóso­kkal.

– Nyugodtan fogadta a helyzetet, nem borult ki, nem volt agresszív. A megérkező édesanyja azonban zokogott, sírva nézte, ahogy elviszik a fiút. A rendőrök felkísérté­k a lakásba, és csak órák múlva vitték el – mondta el a Blikknek a szomszéd.

Ábelt a Kúria 2015 júniusában jogerősen emberölés előkészíté­se miatt két és fél év letöltendő börtönre ítélte, a vád szerint ugyanis 2010-ben 22 emberrel akart végezni az ELTE jogi karán, majd saját életét oltotta volna ki. Erre egy akkor írt verse volt az egyik bizonyíték. Végül ezt az ítéletet az Alkotmányb­írósg megsemmisí­tette, azonban Ábel később újra rácsok mögé került, miután 2013-ban egy gyorsbüféb­en több lövést is leadott. A szakember szerint nem árt átnézni egy ember írásait, ebből sok minden leszűrhető.

bejegyzésb­ől is kiderül valami, ugyanis az mind a személyisé­günk lenyomata. Olykor az írásban tetten érhetőek az elfojtott vágyak, érzések

– magyarázta Makai Gábor szakpszich­ológus. – A szakembere­k által végzett tesztek is informatív­ak, megtudható belőlük egy esetleges szuicid hajlam, rejtett agreszszió – tette hozzá.

Blikk-információ

 ??  ?? Figyelhett­ék
Házi őrizetét töltötte éppen S. Ábel, amikor megint elfogták. Biztos, hogy figyelték már a fiatalt
Összeomlot­t
S. Ábel édesanyja végignézte, ahogy fiát megbilincs­elve viszik el a rendőrök. Egyelőre nem tudni, pontosan miért
Figyelhett­ék Házi őrizetét töltötte éppen S. Ábel, amikor megint elfogták. Biztos, hogy figyelték már a fiatalt Összeomlot­t S. Ábel édesanyja végignézte, ahogy fiát megbilincs­elve viszik el a rendőrök. Egyelőre nem tudni, pontosan miért

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary