Hajóskapitány lett Pimasz Úrból

Saját kis motoros csónakjukkal utazták körbe a Balatont

BLIKK - - Sztárok És Sztorik -

X Többször is veszélyes

viharba keveredett

Papp Gergő és

családja

SZIGLIGET — Huszonkét napig tartott Papp Gergő (44) és családja Balaton körüli kalandja. A família nem kis feladatra vállalkozott: körbeutazta a magyar tengert egy villanymotoros csónakkal. Pimasz Úr, a felesége, Judit (41), fiuk, Ábel (10), s kutyusuk, Csokipajtás fekvő nyolcas alakban tették meg a 220 kilométeres távot.

Fesztiválokon voltunk, a Mol Nagyon Balaton programjait látogattuk, és sok újdonságot fedeztünk fel – magyarázta Pimasz Úr.

– Az időjárásnak voltunk kiszolgáltatva. Még az út elején elterveztük, hogy Keszthelyen töltjük az egyik estét, de Badacsonynál akkora vihar kapott el, hogy barátainknál, a Punnany Massif zenekar tagjainál kellett meghúznunk magunkat – mondta a tévés. A Papp család nem tervezett előre, ott hajtották álomra a fejüket, ahol véget ért a nap.

– mondta Judit, aki elárulta, hogy tekintettel kellett lenniük kiskamasz fiukra is.

– Ábel imád hajózni, de szüksége volt a korabeliek társaságára, strandolásra. Volt úgynevezett kiszállási joga, ezt tiszteletben tartottuk.

Természetesen az út legfőbb eleme maga az égszínkék kétmotoros csónak volt, a Sky III., amelynek Ábel adta a nevét.

– Judit azt mondta, hogy neki autó sem kell, ha lehet egyszer egy hajónk. Nos, eladtuk a kocsiját, abból van most a csónak, amelyet barátom, Willisits Attila készített fel a nagy útra. Gyönyörű, fehér bőrülések vannak benne, amelyek franciaágygyá alakíthatóak, de még nem aludtunk a fedélzeten. Van egy zászlórúd is, Pimasz Úr feliratú lobogóval, valamint hangfalak, bár rájöttünk, hogy zene nélkül, csöndben szeretjük szelni a habokat – magyarázta Papp Gergő. Csatári Henriett Papp Gergő elhatározta, Judittal együtt, hogy tetoválással teszik örök emlékké nyári kalandjukat.

– Badacsonyban, a hajóállomáson lévő szalonba mentem be, és kértem egy horgonyt a felkaromra. Tervben van, hogy lesz alatta egy Balaton-ábra, vagy a hajó neve. Judit egy mentőövet választott magának, de mivel még szeretne bemenni a vízbe, így ősszel megy el tetováltatni – mesélte Gergő.

Felszerelés

Fő a biztonság, Papp Gergő távcsövet és hangosbeszélőt

is vitt a fedélzetre

– Közel 15 éve vagyunk együtt Gergővel, de most még jobban megismertük egymást. Félreértés ne essék, minden rendben van, de terápiás hatása is volt az útnak

Előfordult, hogy hatalmas szél támadt, dobálta a hajót, a hullámok átcsaptak a fejünk fölött, azonnal mentőmellényt adtam Ábelre, aki nagyon megrémült, nem tehettük ki ennek többször.

Keleti kényelem

A fehér bőrüléseket lehajtva a házaspár franciaágyban pihenhetett

Kaland

A hajót a két tévés kisfia, Ábel nevezte el Sky III.nak

Tetováltatott az út végén

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.