Blikk

Hajóskapit­ány lett Pimasz Úrból

Saját kis motoros csónakjukk­al utazták körbe a Balatont

-

X Többször is veszélyes

viharba keveredett

Papp Gergő és

családja

SZIGLIGET — Huszonkét napig tartott Papp Gergő (44) és családja Balaton körüli kalandja. A família nem kis feladatra vállalkozo­tt: körbeutazt­a a magyar tengert egy villanymot­oros csónakkal. Pimasz Úr, a felesége, Judit (41), fiuk, Ábel (10), s kutyusuk, Csokipajtá­s fekvő nyolcas alakban tették meg a 220 kilométere­s távot.

Fesztiválo­kon voltunk, a Mol Nagyon Balaton programjai­t látogattuk, és sok újdonságot fedeztünk fel – magyarázta Pimasz Úr.

– Az időjárásna­k voltunk kiszolgált­atva. Még az út elején elterveztü­k, hogy Keszthelye­n töltjük az egyik estét, de Badacsonyn­ál akkora vihar kapott el, hogy barátainkn­ál, a Punnany Massif zenekar tagjainál kellett meghúznunk magunkat – mondta a tévés. A Papp család nem tervezett előre, ott hajtották álomra a fejüket, ahol véget ért a nap.

– mondta Judit, aki elárulta, hogy tekintette­l kellett lenniük kiskamasz fiukra is.

– Ábel imád hajózni, de szüksége volt a korabeliek társaságár­a, strandolás­ra. Volt úgynevezet­t kiszállási joga, ezt tiszteletb­en tartottuk.

Természete­sen az út legfőbb eleme maga az égszínkék kétmotoros csónak volt, a Sky III., amelynek Ábel adta a nevét.

– Judit azt mondta, hogy neki autó sem kell, ha lehet egyszer egy hajónk. Nos, eladtuk a kocsiját, abból van most a csónak, amelyet barátom, Willisits Attila készített fel a nagy útra. Gyönyörű, fehér bőrülések vannak benne, amelyek franciaágy­gyá alakítható­ak, de még nem aludtunk a fedélzeten. Van egy zászlórúd is, Pimasz Úr feliratú lobogóval, valamint hangfalak, bár rájöttünk, hogy zene nélkül, csöndben szeretjük szelni a habokat – magyarázta Papp Gergő. Csatári Henriett Papp Gergő elhatározt­a, Judittal együtt, hogy tetováláss­al teszik örök emlékké nyári kalandjuka­t.

– Badacsonyb­an, a hajóállomá­son lévő szalonba mentem be, és kértem egy horgonyt a felkaromra. Tervben van, hogy lesz alatta egy Balaton-ábra, vagy a hajó neve. Judit egy mentőövet választott magának, de mivel még szeretne bemenni a vízbe, így ősszel megy el tetováltat­ni – mesélte Gergő.

 ??  ??
 ??  ?? Felszerelé­s
Fő a biztonság, Papp Gergő távcsövet és hangosbesz­élőt
is vitt a fedélzetre
Felszerelé­s Fő a biztonság, Papp Gergő távcsövet és hangosbesz­élőt is vitt a fedélzetre
 ??  ?? – Közel 15 éve vagyunk együtt Gergővel, de most még jobban megismertü­k egymást. Félreértés ne essék, minden rendben van, de terápiás hatása is volt az útnak
– Közel 15 éve vagyunk együtt Gergővel, de most még jobban megismertü­k egymást. Félreértés ne essék, minden rendben van, de terápiás hatása is volt az útnak
 ??  ?? Előfordult, hogy hatalmas szél támadt, dobálta a hajót, a hullámok átcsaptak a fejünk fölött, azonnal mentőmellé­nyt adtam Ábelre, aki nagyon megrémült, nem tehettük ki ennek többször.
Keleti kényelem
A fehér bőrüléseke­t lehajtva a házaspár...
Előfordult, hogy hatalmas szél támadt, dobálta a hajót, a hullámok átcsaptak a fejünk fölött, azonnal mentőmellé­nyt adtam Ábelre, aki nagyon megrémült, nem tehettük ki ennek többször. Keleti kényelem A fehér bőrüléseke­t lehajtva a házaspár...
 ??  ?? Kaland
A hajót a két tévés kisfia, Ábel nevezte el Sky III.nak
Kaland A hajót a két tévés kisfia, Ábel nevezte el Sky III.nak
 ??  ?? Tetováltat­ott az út végén
Tetováltat­ott az út végén
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary