Karácsony János

BLIKK - - Sztárok És Sztorik - zenész

Újra dübörög a Generál! Komáromi és egri koncertje után a legendás beatzenekar július 31-én Siófokon, augusztus 25-én pedig a siklósi várban lép közönség elé. A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Karácsony János (65) közben zsűrizésre is szakított időt.

Mindenhol szimfonikusokkal játszik a Generál?

– Sajnos nem, de Siófokon ott lesznek, és a siklósi várba is szeretnénk elhívni őket. Amikor Várkonyi Matyival (a Generál alapítója – a szerk.) rockoratórikus darabbá dolgoztuk át a Messiás című Händel-remekművet, felvetődött bennünk, hogy kellemes meglepetést szerezhetnénk a közönségnek, ha a Generál-dalokba komoly zenészeket is bevonnánk, és a visszajelzésekből ítélve, ez nagyon jó döntés volt. Egerben le sem akartak engedni minket a színpadról.

Apropó! Idén már szigorúbban zsűrizett az egri utcazenészek versenyén?

– Inkább szisztematikusabban. Saját listát készítettem magamnak, amelyen külön pontoztam a szimpátiát és az „utcára valóságot”, ahogy a helyszínek közt sétálgattam. Bevált, mert meglepően kevés vitánk volt a zsűriben, amikor a sorrendet megbeszéltük. Úgy hallottam, jövőre már külföldről is várnak jelentkezőket. Örülök, hogy ez a verseny ilyen szépen kinőtte magát.

X Üdülésre is marad ideje?

– A családtagjaim gyakran elkísérnek, amikor vidékre megyek a Generállal vagy az önálló estemmel. Csak az hiányzik, hogy idén még egy centit sem vitorláztunk, ezt a nejem kedvesen a szememre is hányta. Mivel az augusztus is mozgalmasnak tűnik, megígértem neki, legkésőbb szeptemberben vízre szállunk. Sz. Z. J.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.