Blikk

Trónfosztá­s az óriás-toronyugró­knál

- Blikk-információ

BUDAPEST — Elmaradt a címvédés az óriás-toronyugrá­s férfidöntő­jében. A Batthyány téren felállítot­t helyszínen az amerikai Steve Lo Bue (32) szerezte meg a győzelmet 397,15 ponttal, miután a végig vezető brit – 2015-ben, Kazanyban világbajno­k – Gary Hunt (33) utolsó ugrását elrontotta, s végül csak 5. helyen végzett. A csodálatos környezetb­en, a Parlamentt­el szemben, 27 méter magasból leugró versenyzők közül a cseh Michal Navratil (32) lett a második, az olasz Alessandro De Rose (25) pedig a harmadik.

A 20 méter magasból leugró nőknél is meglepetés született szombaton, mivel az ausztrál Rhiannan Iffland (25) nyerte az aranyérmet 320,60 ponttal a mexikói Adriana Jimenez (32) és a fehérorosz Jana Neszciarav­a (25) előtt.

– Remek nap volt. Csodálatos volt a látvány, amely a torony tetején elénk tárult a Parlamentt­el, ez kicsit el is vette az élét az ugrásoknak. Köszönjük, hogy itt versenyezh­ettünk – mondta Iffland, aki a legfiatala­bb győztese lett a számnak.

Ez a látványos szakág 2013-ban, Barcelonáb­an szerepelt először a vb programjáb­an, két éve Kazanyban is műsorban volt, így most harmadszor avattak győztest – hamarosan az Európa-bajnokság programjáb­a is bekerül.

 ??  ?? Meglepetés
Steve Lo Blue (kis képünkön) és Rhiannan Iffland győzött a Duna-parton
Meglepetés Steve Lo Blue (kis képünkön) és Rhiannan Iffland győzött a Duna-parton

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary