Trónfosztás az óriás-toronyugróknál

BLIKK - - Sport - Blikk-információ

BUDAPEST — Elmaradt a címvédés az óriás-toronyugrás férfidöntőjében. A Batthyány téren felállított helyszínen az amerikai Steve Lo Bue (32) szerezte meg a győzelmet 397,15 ponttal, miután a végig vezető brit – 2015-ben, Kazanyban világbajnok – Gary Hunt (33) utolsó ugrását elrontotta, s végül csak 5. helyen végzett. A csodálatos környezetben, a Parlamenttel szemben, 27 méter magasból leugró versenyzők közül a cseh Michal Navratil (32) lett a második, az olasz Alessandro De Rose (25) pedig a harmadik.

A 20 méter magasból leugró nőknél is meglepetés született szombaton, mivel az ausztrál Rhiannan Iffland (25) nyerte az aranyérmet 320,60 ponttal a mexikói Adriana Jimenez (32) és a fehérorosz Jana Neszciarava (25) előtt.

– Remek nap volt. Csodálatos volt a látvány, amely a torony tetején elénk tárult a Parlamenttel, ez kicsit el is vette az élét az ugrásoknak. Köszönjük, hogy itt versenyezhettünk – mondta Iffland, aki a legfiatalabb győztese lett a számnak.

Ez a látványos szakág 2013-ban, Barcelonában szerepelt először a vb programjában, két éve Kazanyban is műsorban volt, így most harmadszor avattak győztest – hamarosan az Európa-bajnokság programjába is bekerül.

Meglepetés Steve Lo Blue (kis képünkön) és Rhiannan Iffland győzött a Duna-parton

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.