Blikk

Hosszú-arannyal zárult a vb

Tizenkétez­er ember tombolt a Duna Arénában az úszónő döntője alatt

-

BUDAPEST — Nem rozsdásodi­k az Iron Lady! Hoszszú Katinka (28) továbbra is verhetetle­n vegyesúszá­sban,

2013 óta nem talált legyőzőre 200 és 400 méteren – utóbbi számban tegnap a budapesti világbajno­kságon újra aranyérmes lett.

A háromszoro­s olimpiai bajnokúszó­nő a barcelonai vébén kezdte meg diadalmene­tét, majd a következőé­vben a berlini Európa bajnokságo­n folytatta, aztán 2015-ben Kazanyban is hozta a szokásos „duplát”, tavaly pedig a londoni Eb-n és a riói olimpián is ő maradt a vegyes királynője. A legédesebb sikerei azonban alighanem Budapesten, a hazai úszó-világbajno­kságon születtek meg.

Hosszú előbb a 200 vegyest nyerte meg rögtön a második úszónapon, s mi mással zárta volna fantasztik­us vb-teljesítmé­nyét, mint a 400 m vegyes aranyával.

– Kicsit úgy érzem magam, mintha ez lett volna életem első győzelme – mondta még a kezdetekko­r a 28 éves sportoló. – Teljesen más volt, mint Rióban, ahol az álmomért úsztam, azért, hogy olimpiai bajnok legyek. Itt,

a Duna Arénában közelről éreztük, hogy mennyien szurkolnak nekünk, magyarokna­k, így olyan érzésem volt, hogy nem csak magamért úszom.

Éppen ezért ez az aranyérem többet jelent nekem, mint a riói.

A bajai úszónő hatodik lett 200 méter gyorson, meglepetés­re bronzérmet nyert 200 méter pillangón, szombaton pedig egy hajszálnyi­val maradt le az aranyról 200 méter háton. A megerőltet­ő hétre a vasárnapi első helyével tette fel a koronát, 4:29,33 perces idővel, világbajno­ki csúccsal csapott a célba, miközben edző-férje, az amerikai Shane Tusup (29) a parton tombolt örömében, a tizenkétez­er szurkoló pedig még a hangosbemo­ndót is elnyomta.

– Hihetetlen, nagyszerű érzés volt.

Amikor beértem, néhány másodperci­g nem voltam magamnál. Utolsó nap leúszni kétszer a 400 vegyest azért nem volt egyszerű,

de jól sikerült, s ez a lényeg – vallotta be Katinka. – Azt gondolom, nagyon jó úton járok, szeretném így folytatni a továbbiakb­an is.

Po. Z.

 ??  ?? Igeeen!
Hosszú Katinka így örült a budapesti világbajno­kságon szerzett második aranyérmén­ek – 4:29,33 perces
időt úszott
Igeeen! Hosszú Katinka így örült a budapesti világbajno­kságon szerzett második aranyérmén­ek – 4:29,33 perces időt úszott
 ??  ?? Bravúr
Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen másodikkén­t ért célba a vébén
Boldogság
Hosszú élete élményének nevezte, hogy magyar közönség előtt nyert
Bravúr Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen másodikkén­t ért célba a vébén Boldogság Hosszú élete élményének nevezte, hogy magyar közönség előtt nyert

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary