Hosszú-arannyal zárult a vb

Tizenkétezer ember tombolt a Duna Arénában az úszónő döntője alatt

BLIKK - - Sport -

BUDAPEST — Nem rozsdásodik az Iron Lady! Hoszszú Katinka (28) továbbra is verhetetlen vegyesúszásban,

2013 óta nem talált legyőzőre 200 és 400 méteren – utóbbi számban tegnap a budapesti világbajnokságon újra aranyérmes lett.

A háromszoros olimpiai bajnokúszónő a barcelonai vébén kezdte meg diadalmenetét, majd a következőévben a berlini Európa bajnokságon folytatta, aztán 2015-ben Kazanyban is hozta a szokásos „duplát”, tavaly pedig a londoni Eb-n és a riói olimpián is ő maradt a vegyes királynője. A legédesebb sikerei azonban alighanem Budapesten, a hazai úszó-világbajnokságon születtek meg.

Hosszú előbb a 200 vegyest nyerte meg rögtön a második úszónapon, s mi mással zárta volna fantasztikus vb-teljesítményét, mint a 400 m vegyes aranyával.

– Kicsit úgy érzem magam, mintha ez lett volna életem első győzelme – mondta még a kezdetekkor a 28 éves sportoló. – Teljesen más volt, mint Rióban, ahol az álmomért úsztam, azért, hogy olimpiai bajnok legyek. Itt,

a Duna Arénában közelről éreztük, hogy mennyien szurkolnak nekünk, magyaroknak, így olyan érzésem volt, hogy nem csak magamért úszom.

Éppen ezért ez az aranyérem többet jelent nekem, mint a riói.

A bajai úszónő hatodik lett 200 méter gyorson, meglepetésre bronzérmet nyert 200 méter pillangón, szombaton pedig egy hajszálnyival maradt le az aranyról 200 méter háton. A megerőltető hétre a vasárnapi első helyével tette fel a koronát, 4:29,33 perces idővel, világbajnoki csúccsal csapott a célba, miközben edző-férje, az amerikai Shane Tusup (29) a parton tombolt örömében, a tizenkétezer szurkoló pedig még a hangosbemondót is elnyomta.

– Hihetetlen, nagyszerű érzés volt.

Amikor beértem, néhány másodpercig nem voltam magamnál. Utolsó nap leúszni kétszer a 400 vegyest azért nem volt egyszerű,

de jól sikerült, s ez a lényeg – vallotta be Katinka. – Azt gondolom, nagyon jó úton járok, szeretném így folytatni a továbbiakban is.

Po. Z.

Igeeen! Hosszú Katinka így örült a budapesti világbajnokságon szerzett második aranyérmének – 4:29,33 perces időt úszott

Bravúr Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen másodikként ért célba a vébén Boldogság Hosszú élete élményének nevezte, hogy magyar közönség előtt nyert

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.