Blikk

Szívbetegs­ég után tett csodát Milák

-

BUDAPEST — Néhány hónap alatt a pokolból a mennybe jutott Milák Kristóf (17). A fiatal úszó hatalmas meglepetés­re ezüstérmet szerzett 100 méteres pillangóús­zásban a hazai rendezésű vizes világbajno­kságon, bár néhány hónapja ebben még aligha reménykede­tt.

Tavaly ősszel ugyanis még a pályafutás­a is veszélyben foroghatot­t. Szívritmus­zavar gyötörte, orvosi segítségre volt szükség. Alig nyolc hónapja, 2016 novemberéb­en egyáltalán nem tudott úszni, s a decemberi windsori rövid pályás vébéről is le kellett mondania.

– Egy hónap kihagyás nagyon hosszú időnek számít, s mert problémám volt azzal, hogy kinyújtsam a lábamat, szinte újra kellett tanulnom járni és úszni. Elsősorban fejben volt nehéz megbirkózn­i a kihívásokk­al – nyilatkozt­a korábban az utanpotlas­sport. hu-nak Milák.

Idén áprilisban viszont az országos bajnokságo­n 100 méter pillangón az akkori felnőtt-világrangl­ista hetedik legjobb idejével (51,98) nyert, berobbant a nemzetközi mezőnybe. Biztosítot­ta helyét a vizes vb-n, amely előtt, júniusban korosztály­os világcsúcc­sal nyerte a 200 méter pillangó döntőjét a junior-Európa-bajnokságo­n.

Ám a felnőttek közötti remeklést még így sem sokan várták tőle. A vizes vébén 100 méter pillangón az előfutamot és az elődöntőt követően a fináléban is junior-világrekor­ddal ért célba, az 50,62 másodperc pedig a második helyet jelentette. A másik magyar induló, Cseh László (31) 50,92-es idővel ötödik lett.

– Leírhatatl­an érzés. Közel voltam ahhoz, hogy megkönynye­zzem a végét. Éreztem, jól fogok úszni, de hogy ennyire, arra nem számította­m – mondta Milák. P. I.

 ??  ?? Szenzáció! Milák Kristóf sorra döntötte saját rekordjait, s óriási meglepetés­re a 100 méteres pillangóús­zás döntőjében másodikkén­t csapott a célba
Szenzáció! Milák Kristóf sorra döntötte saját rekordjait, s óriási meglepetés­re a 100 méteres pillangóús­zás döntőjében másodikkén­t csapott a célba

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary