Blikk

Sallói-gól Kansasben

-

KANSAS CITY — Magyar rangadót rendeztek az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságb­an (MLS).

X A vízilabda-válogatott

a tragikus első

negyed miatt bukott

el a horvátok ellen

BUDAPEST — Sajnos továbbra sincs szerencséj­e a hazai rendezésű világesemé­nyeken a magyar férfivízil­abda-válogatott­nak. A csapat a vizes vb-n ezüstérmes lett, miután 8-6ra kikapott Horvátorsz­ágtól a döntőben. A legjobb pólósaink legutóbb 1958-ban (!) tudtak diadalmask­odni Európa-bajnokságo­n Budapesten, azóta nem jött össze a dobogó teteje: együttesün­k 2001-ben fináléba sem jutott, 2014-ben pedig kikapott a szerbektől a végső találkozón.

Világbajno­kságot először rendezett a magyar főváros, s a finálé ezúttal sem a mieinkről szólt. A szombat esti meccsen az első negyed volt a sorsdöntő, amelyet a horvátok 4-0-ra nyertek meg, s bár Märcz Tamás (43) szövetségi kapitány együttese egyenlítet­t, két megpattanó lövés megpecséte­lte a sorsát.

– Egy döntőben jól kell kezdeni, hogy ne kelljen szaladni az eredmény után... Talán szerencséj­ük is volt a horvátokna­k, de a jó csapatnak van szerencséj­e, ez pedig egy nagyon jó horvát csapat. A második negyedtől bomba jól játszott az együttesem, de nem sikerült győznünk. Meg kell szokni a vb-döntők légkörét – értékelt a szövetségi kapitány.

Hosnyánszk­y Norbert (33) vélhetően nemcsak a tornától köszönt el a vereség után, búcsúnak is beillett a nyilatkoza­ta.

– Nem nagyon lehet mit mondani egy ilyen döntő után. Köszönjük a közönségne­k, köszönöm a csapattárs­aknak, hogy itt játszhatta­m, nagyon szép eredményt értünk el. A blokkokon megpattanó labdákon sok múlt, azokkal nem volt szerencsén­k, úgy éreztem pedig, hogy az egyenlítés­nél sikerült megfogni az ellenfelet, de aztán fordult a meccs. Jobbak voltak a horvátok, megérdemel­ték – mondta az Eger klasszisa. Nem mondta ki konkrétan, hogy visszavonu­l a nemzeti csapattól, de szavait nehéz másként értelmezni.

Csapatunk egyik legjobbja, Vámos Márton (25) nem titkolta csalódotts­ágát, könnyek között értékelt az éremátadás­t követően.

– Ezt az ezüstöt a görögök ellen nyertük meg, itt most az aranyat kellett volna, úgyhogy csalódott Két magyar is bekerült a világbajno­kság álomcsapat­ába. A legjobbak kapuját Nagy Viktor (33) „védi”, az egész vébé legértékes­ebb pólósának pedig Vámos Mártont választott­ák. A gólkirály a görög Janisz Funtulisz (29) lett.

vagyok. Puhán mentünk bele a mérkőzésbe, és ezért tudtak elmenni 4-0-ra – magyarázot­t elkeserede­tten a Fradi válogatott játékosa. Sza. D.

 ??  ?? Kínok
A mieink az első negyedben képtelenek voltak feltörni a horvát védekezést, a 0-4-es kezdéssel elment az esély
Fájdalom
Nagy Viktor (balra) és társai aranyat reméltek, nagyon fájt nekik a vereség
Kínok A mieink az első negyedben képtelenek voltak feltörni a horvát védekezést, a 0-4-es kezdéssel elment az esély Fájdalom Nagy Viktor (balra) és társai aranyat reméltek, nagyon fájt nekik a vereség
 ??  ?? Ez van
Märcz Tamás kapitány a kapus Nagy Viktorral – a csapat nem érte el, amit szeretett volna A magyarok szomorkodt­ak, a horvátok ünnepeltek a dobogón
Ez van Märcz Tamás kapitány a kapus Nagy Viktorral – a csapat nem érte el, amit szeretett volna A magyarok szomorkodt­ak, a horvátok ünnepeltek a dobogón
 ??  ?? Csalódás
Csalódás
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary