Sallói-gól Kansasben

BLIKK - - Sport -

KANSAS CITY — Magyar rangadót rendeztek az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS).

X A vízilabda-válogatott

a tragikus első

negyed miatt bukott

el a horvátok ellen

BUDAPEST — Sajnos továbbra sincs szerencséje a hazai rendezésű világeseményeken a magyar férfivízilabda-válogatottnak. A csapat a vizes vb-n ezüstérmes lett, miután 8-6ra kikapott Horvátországtól a döntőben. A legjobb pólósaink legutóbb 1958-ban (!) tudtak diadalmaskodni Európa-bajnokságon Budapesten, azóta nem jött össze a dobogó teteje: együttesünk 2001-ben fináléba sem jutott, 2014-ben pedig kikapott a szerbektől a végső találkozón.

Világbajnokságot először rendezett a magyar főváros, s a finálé ezúttal sem a mieinkről szólt. A szombat esti meccsen az első negyed volt a sorsdöntő, amelyet a horvátok 4-0-ra nyertek meg, s bár Märcz Tamás (43) szövetségi kapitány együttese egyenlített, két megpattanó lövés megpecsételte a sorsát.

– Egy döntőben jól kell kezdeni, hogy ne kelljen szaladni az eredmény után... Talán szerencséjük is volt a horvátoknak, de a jó csapatnak van szerencséje, ez pedig egy nagyon jó horvát csapat. A második negyedtől bomba jól játszott az együttesem, de nem sikerült győznünk. Meg kell szokni a vb-döntők légkörét – értékelt a szövetségi kapitány.

Hosnyánszky Norbert (33) vélhetően nemcsak a tornától köszönt el a vereség után, búcsúnak is beillett a nyilatkozata.

– Nem nagyon lehet mit mondani egy ilyen döntő után. Köszönjük a közönségnek, köszönöm a csapattársaknak, hogy itt játszhattam, nagyon szép eredményt értünk el. A blokkokon megpattanó labdákon sok múlt, azokkal nem volt szerencsénk, úgy éreztem pedig, hogy az egyenlítésnél sikerült megfogni az ellenfelet, de aztán fordult a meccs. Jobbak voltak a horvátok, megérdemelték – mondta az Eger klasszisa. Nem mondta ki konkrétan, hogy visszavonul a nemzeti csapattól, de szavait nehéz másként értelmezni.

Csapatunk egyik legjobbja, Vámos Márton (25) nem titkolta csalódottságát, könnyek között értékelt az éremátadást követően.

– Ezt az ezüstöt a görögök ellen nyertük meg, itt most az aranyat kellett volna, úgyhogy csalódott Két magyar is bekerült a világbajnokság álomcsapatába. A legjobbak kapuját Nagy Viktor (33) „védi”, az egész vébé legértékesebb pólósának pedig Vámos Mártont választották. A gólkirály a görög Janisz Funtulisz (29) lett.

vagyok. Puhán mentünk bele a mérkőzésbe, és ezért tudtak elmenni 4-0-ra – magyarázott elkeseredetten a Fradi válogatott játékosa. Sza. D.

Kínok

A mieink az első negyedben képtelenek voltak feltörni a horvát védekezést, a 0-4-es kezdéssel elment az esély

Fájdalom

Nagy Viktor (balra) és társai aranyat reméltek, nagyon fájt nekik a vereség

Ez van

Märcz Tamás kapitány a kapus Nagy Viktorral – a csapat nem érte el, amit szeretett volna A magyarok szomorkodtak, a horvátok ünnepeltek a dobogón

Csalódás

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.