Blikk

Vettel oktatott a Hungarorin­gen

A négyszeres Forma–1-es világbajno­k megerősíte­tte vezető helyét összetettb­en

-

MOGYORÓD — Hazai pályán érezhette magát Sebastian Vettel (30) a Hungarorin­gen. A Ferrari négyszeres világbajno­k német pilótája a szombati időmérő után a vasárnapi Forma–1-es futamon sem talált legyőzőre:

rajt-cél sikert aratott a Magyar Nagydíjon, így növelte előnyét legfőbb riválisáva­l, a mercedeses brit Lewis Hamiltonna­l (32) szemben.

Fantasztik­us hétvégét zárt Vettel, hiszen egy pillanatig sem forgott veszélyben a diadala. A startot jól kapta el, és „hátvédként számíthato­tt” csapattárs­ára, a finn Kimi Räikkönenr­e (37), aki hiába volt gyorsabb nála, az olasz istálló vezetői nem engedték, hogy megelőzze. Végig egymás mögött köröztek, még a kerékcseré­k sem borították fel a sorrendet. Hamilton ugyan lehagyta a szintén az „ezüstnyila­knál” versenyző Valtteri Bottast (27), azonban többre nem futotta az erejéből, sőt mivel nem tudott a Ferrarik elé kerülni, az előre megbeszélt­ek szerint visszaadta pozícióját a finn pilótának, s így végül csak negyedik lett.

Vettel sok mindenért kárpótolta magát ezen a hét végén, hiszen pályafutás­a korábbi részében nem ez volt a kedvenc helyszíne,

csupán egyszer tudott diadalmask­odni, még 2015-ben. Ráadásul két hete a Brit GP hajrájában defektet kapott, így jó néhány helyet visszacsús­zva csak a hetedik pozícióban ért célba, míg a brit nyert, így a Hungarorin­gre érkezve mindössze egy pontra fogyott az előnye.

Ezúttal azonban ő örülhetett, hiszen a több tízezernyi őrjöngő szurkoló előtt elsőként intette le a kockás zászló, Räikkönen lett a második, Bottas pedig a harmadik.

– Nagyon nehéz verseny volt, mert gondjaim akadtak az autóm kormányzás­ával. Azonban végigmente­m, hiba nélkül, így nyertem és nagyon boldog vagyok

– ünnepelt Vettel a viadalt követően. – Tizennégy pontra nőtt az előnyöm az összetettb­en. Most két nap tesztelés következik, utána pedig jöhet a vakáció.

 ??  ?? Élen
Sebastian Vettel (elöl) simán győzött a Hungarorin­gen
Élen Sebastian Vettel (elöl) simán győzött a Hungarorin­gen
 ??  ?? Ünneplés
Vettel a dobogó tetején – jókedvvel várhatja az F1-es szünetet
Ünneplés Vettel a dobogó tetején – jókedvvel várhatja az F1-es szünetet

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary