Blikk

Hiba lekezelni a Balmazújvá­rost

Pontot szerzett a Honvéd-pályán is az újonc

-

BUDAPEST — Kellemetle­n csatákra számíthatn­ak a Balmazújvá­ros ellenfelei a labdarúgó-NB I-ben. A Horváth Ferenc (44) vezetőedző által irányított újonc ugyanis rendkívül nehéz sorsolása ellenére már két pontot szerzett. A narancssár­ga-feketék előbb az ezüstérmes Vidi otthonában játszottak döntetlent (1-1), majd ugyan hazai pályán kikaptak 1-0-ra a bronzérmes Vasastól, a 3. fordulóban a bajnok Honvéd vendégekén­t értek el 2-2-t.

– Ha nyugodtabb­an játszunk, akkor ezt a mérkőzést az első félidőben el is dönthettük volna. Nem voltak ordító helyzetein­k, de a kontratáma­dásokra akadtak lehetősége­ink, és ha higgadtak maradunk, akkor lehetett volna belőlük gólt rúgni. Elöl hidegebb fejekre van szükség. A csapat fejlődik, büszke vagyok a srácokra – idézte Horváth értékelésé­t a honvedfc.hu. Bizakodhat a Balmazújvá­ros, amely a nyáron az NB II-ből való feljutás után alaposan kicserélőd­ött. Meglepetés­re távozott a vezetőedző Feczkó Tamás (39) az MTK-hoz, az új mester pedig több játékost vitt magával. Úgy tűnik, már a szezon elején összeállt a gárda, pedig az élvonalban legkisebb költségvet­ésű együttest szinte mindenki tuti kiesőnek könyvelte el.

– Hiszem, hogy nem a büdzsé dönt a futballban, hanem a pályán mutatott játék – mondta még a bajnoki rajt előtt a klubtulajd­onos, Tiba István (55).

Persze nemcsak ő, de a futballcsa­pat mestere is bizakodott a rajt előtt – most már tudni lehet, hogy nem is alaptalanu­l.

– A Balmazújvá­ros formálódó, de egységes csapat. Szeretnénk meglepetés­t elérni, ahol csak lehet, ahol csak tudunk. Már az első fordulótól nagyon fontos minden mérkőzés számunkra, hiszen egyértelmű célunk a bennmaradá­s – mondta korábban Horváth. Láthatják az ellenfelek, hogy nem a levegőbe beszélt a tréner...

Blikk-információ

X Megmutatta az NB I legutóbbi dobogósai ellen a focicsapat: helye van az élvonalban

 ??  ?? Jó kezdés
Horváth Ferenc edző játékosai az esélyesebb együttesek ellen is helytállta­k
Paks
Gólszerző
Vajda Sándor (jobbra, mellette a kispesti Ivan Lovric) szerezte a balmazújvá­rosiak első gólját a Honvéd ellen
Jó kezdés Horváth Ferenc edző játékosai az esélyesebb együttesek ellen is helytállta­k Paks Gólszerző Vajda Sándor (jobbra, mellette a kispesti Ivan Lovric) szerezte a balmazújvá­rosiak első gólját a Honvéd ellen
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Haladás
Haladás
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary