Hiba lekezelni a Balmazújvárost

Pontot szerzett a Honvéd-pályán is az újonc

BLIKK - - Sport -

BUDAPEST — Kellemetlen csatákra számíthatnak a Balmazújváros ellenfelei a labdarúgó-NB I-ben. A Horváth Ferenc (44) vezetőedző által irányított újonc ugyanis rendkívül nehéz sorsolása ellenére már két pontot szerzett. A narancssárga-feketék előbb az ezüstérmes Vidi otthonában játszottak döntetlent (1-1), majd ugyan hazai pályán kikaptak 1-0-ra a bronzérmes Vasastól, a 3. fordulóban a bajnok Honvéd vendégeként értek el 2-2-t.

– Ha nyugodtabban játszunk, akkor ezt a mérkőzést az első félidőben el is dönthettük volna. Nem voltak ordító helyzeteink, de a kontratámadásokra akadtak lehetőségeink, és ha higgadtak maradunk, akkor lehetett volna belőlük gólt rúgni. Elöl hidegebb fejekre van szükség. A csapat fejlődik, büszke vagyok a srácokra – idézte Horváth értékelését a honvedfc.hu. Bizakodhat a Balmazújváros, amely a nyáron az NB II-ből való feljutás után alaposan kicserélődött. Meglepetésre távozott a vezetőedző Feczkó Tamás (39) az MTK-hoz, az új mester pedig több játékost vitt magával. Úgy tűnik, már a szezon elején összeállt a gárda, pedig az élvonalban legkisebb költségvetésű együttest szinte mindenki tuti kiesőnek könyvelte el.

– Hiszem, hogy nem a büdzsé dönt a futballban, hanem a pályán mutatott játék – mondta még a bajnoki rajt előtt a klubtulajdonos, Tiba István (55).

Persze nemcsak ő, de a futballcsapat mestere is bizakodott a rajt előtt – most már tudni lehet, hogy nem is alaptalanul.

– A Balmazújváros formálódó, de egységes csapat. Szeretnénk meglepetést elérni, ahol csak lehet, ahol csak tudunk. Már az első fordulótól nagyon fontos minden mérkőzés számunkra, hiszen egyértelmű célunk a bennmaradás – mondta korábban Horváth. Láthatják az ellenfelek, hogy nem a levegőbe beszélt a tréner...

Blikk-információ

X Megmutatta az NB I legutóbbi dobogósai ellen a focicsapat: helye van az élvonalban

Jó kezdés Horváth Ferenc edző játékosai az esélyesebb együttesek ellen is helytálltak Paks Gólszerző Vajda Sándor (jobbra, mellette a kispesti Ivan Lovric) szerezte a balmazújvárosiak első gólját a Honvéd ellen

Haladás

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.