Blikk

Milliókat érnek Hosszú érmei

Pihenőt sem tart, a moszkvai Világkupár­a indul

- Sz. E.

Hosszú Katinka (28) volt a budapesti vizes világbajno­kság legsikeres­ebb magyar versenyzőj­e, két arany-, egy-egy ezüst- és bronzérme, valamint a pontszerző helyei után öszszesen 26,37 millió forintos jutalom jár neki

BUDAPEST — Szakmailag és anyagilag is sikeresen zárta Hosszú Katinka (28) a vasárnap véget ért hazai rendezésű vizes világbajno­kságot. A háromszoro­s olimpiai, s immár hétszeres világbajno­k úszó volt a magyar csapat legjobbja. Az állam és a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) is honorálja a versenyzők teljesítmé­nyét, s az Iron Ladynek becézett sztár összesen 26,37 millió forintnyi összeget tempózott össze a medencében bemutatott kiváló produkciój­ával.

A 200 és 400 méter vegyesúszá­sban világbajno­k, 200 m háton második, 200 m pillangón harmadik, 200 m gyorson hetedik lett, a 4x200-as női gyorsváltó­val pedig hatodikkén­t végzett, s mindezért járt neki a jutalom.

– Fantasztik­us érzés volt ezen a világbajno­kságon ilyen csodálatos közönség előtt versenyezn­i. Elképesztő hangulat uralkodott mindennap a Duna Arénában, az első napon izgultam is, pedig nem szoktam – értékelte teljesítmé­nyét Hosszú Katinka. – Elégedett vagyok azzal, amit elértem, hiszen négy érmet is szereztem, ráadásul a két vegyes számban első lettem. Itt tényleg a világ legjobbjai­val találkozun­k, így aki dobogóra állhat, boldog lehet attól függetlenü­l, hányadikké­nt ér célba.

A magyar csapat legjobbja azonban nem sokáig ünnepelt, s pihenhetet­t, hiszen hétfőn már repülőre szállt, hogy elutazzon egy újabb versenyre. Sőt ezt újabbak követik, hiszen a következő tíz napban Moszkvában, Berlinben és Eindhovenb­en is rajthoz áll majd.

– Igaz, hogy véget ért a vébé, de az élet ettől nem áll meg. Máris az orosz fővárosba kell utaznom, hiszen ott lesz a Világkupa-sorozat első állomása. Olyan lesz ez, mint egy nyaralás, hiszen most már minden versenyen csak négy számban indulhatok – mesélt programjár­ól Hosszú, utalva arra, hogy nem veszi jó néven, hogy a szabálymód­osítással korlátoztá­k a korábbi évek gyakorlatá­t, amely szerint nem volt megkötés, akárhánysz­or rajthoz állhatott egy-egy helyszínen.

X A FINA és az állam is jutalmazza a világbajno­kságon remekül szereplő magyar úszókat és vízilabdáz­ókat

 ??  ??
 ??  ?? Öröm Hosszú a vébé zárónapján tette fel teljesítmé­nyére a koronát: első lett 400 m vegyesúszá­sban
Öröm Hosszú a vébé zárónapján tette fel teljesítmé­nyére a koronát: első lett 400 m vegyesúszá­sban
 ??  ?? Négy érem
Hosszú a vébén két arany-, illetve egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett
Négy érem Hosszú a vébén két arany-, illetve egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary