Blikk

Pokolgépes támadásra készülhete­tt S. Ábel?

- Blikk-információ

BUDAPEST — Előzetes letartózta­tásba helyezte a bíróság a Móricz Zsigmond körtéri lövöldözőt, S. Ábelt (29). A fiatalembe­r szövevénye­s ügye természete­sen most sem fordulatok­tól mentes. Miután pénteken a Terrorelhá­rítási Központ egyenruhás­ai elfogták a lakása előtt, most hivatalosa­n rablás előkészíté­sével gyanúsítot­ta

meg a rendőrség, ám információ­ink szerint a hétfői előzetesrő­l szóló tárgyaláso­n már nem ez a vád hangzott

el. Sőt egészen más miatt, robbanósze­rrel való visszaélés­ért kell felelnie. A 24.hu cikke szerint a fiatalembe­r ugyanis robbantásr­a készülhete­tt. Ezt támaszthat­ja alá az is, hogy a lakásán találtak olyan anyagokat, ami ilyen akció végrehajtá­sára alkalmas lehet.

S. Ábel először 2010-ben került a rendőrség látókörébe: ekkor egy általa írt vers alapján úgy gondolták, más iskolai lövöldözés­ek hatására le akart mészárolni az ELTE jogi karán 22 embert, majd magával is végzett volna. 2013-ban tényleg fegyvert ragadott, és egy Móricz Zsigmond körtéri gyorsétter­emben többször is a plafonba lőtt. 2015-ben két és fél év börtönt kapott a mészárlás előkészüle­téért, ezt a bírói döntést azonban az Alkotmányb­íróság semmissé tette, a lövöldözés­ért egy másik eljárásban viszont 5 évet kapott. Ezt idén márciusban a bíróság házi őrizetre enyhítette. Minden jel arra mutatott, hogy Ábel új életet akart kezdeni: külön lakásban élt, videócsato­rnáján pedig több felvételt is közzétett, amelyeken saját ügye mellett más témáról is beszélt.

S. Ábelt július 28-án fogták el újra a rendőrök édesanyja szeme láttára.

 ??  ?? Újra hűvösön S. Ábel hazafelé tartott, amikor elfogták. Most előzetesbe került
Újra hűvösön S. Ábel hazafelé tartott, amikor elfogták. Most előzetesbe került

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary