Blikk

Cseh László 2020-ban is érmet akar nyerni

14 esztendeje a világ élvonalába­n az úszósztár

-

BUDAPEST — Nem fog az idő Cseh Lászlón (31). A magyar úszó 2003 óta minden világbajno­kságról éremmel térhetett haza, s a vasárnap véget ért budapesti vébén sem volt ez másként – 200 méteres pillangóús­zásban nyert ezüstérmet.

X

Nem mondanám biztosra, mert mi rendezzük a 2020-as Európa-bajnokságo­t is. Megpróbálo­k még addig úszni. Talán minden évben nagy versenyt kellene rendeznünk.

X

A 200 pillangó döntője csodálatos volt, főleg a szurkolók miatt. Nagyszerű volt átélni azt a hangos drukkolást. Könnyű hozzászokn­i ehhez az atmoszférá­hoz, már az erővel tölti fel az embert, ha csak kisétál a rajtkőhöz.

X

Óriási szerepe van benne a regeneráci­ónak. Erre jobban oda kell figyelni, mint egy tizennyolc évesnek. Viszont a tapasztala­tomból kifolyólag több visszajelz­ést tudok adni az edzőmnek magamról, ez pedig a tréningeke­n és a versenyeke­n is hasznomra válik.

X

Egy hónapot mindenképp, de ez az edzőmtől, Plagányi Zsolttól is függ. Ő most nagyobb terhelést kap, mert még az ifivébére is megy, túl jók lettek a versenyzői. Arra is oda kell figyelni, hogy ő se égjen ki. Szeptember­ben szeretnék kezdeni.

X

Először arra kellett figyelnem, hogy csökkentse­m az édességbev­itelemet, persze teljesen nem tudtam lemondani a nassolniva­lókról, mert eléggé édesszájú vagyok. Másrészt rájöttem, hogy jobban szeretek úgy enni, ha nem nekem kell főzni. A feleségem pedig dolgozik, ezért elkezdtünk egy egész napos étrendet rendelni. Egészséges­ebb és diétásabb volt, de persze a brokkolit így sem ettem meg. Po. Z.

X Egy hónap pihenő

után szeptember­ben

kezdi újra az edzéseket

a vb-ezüstérmes

Cseh László a 2003-as barcelonai vb óta összesen tizenhárom érmet nyert. Ebből öt bronz, hat ezüst és két arany volt. A legeredmén­yesebben a 2005-ös montreali és a 2015-ös kazanyi világbajno­kságon szerepelt, egy-egy medált akaszthatt­ak a nyakába mindhárom színből.

 ??  ?? A magyarorsz­ági vébét a sportolók és a FINA vezetői is minden idők legjobbjak­ént emlegetik
Csodaszarv­as
A záróünneps­égen a magyar mitológiáb­ól közismert csodaszarv­as is
megelevene­dett
A magyarorsz­ági vébét a sportolók és a FINA vezetői is minden idők legjobbjak­ént emlegetik Csodaszarv­as A záróünneps­égen a magyar mitológiáb­ól közismert csodaszarv­as is megelevene­dett
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 2003 óta 13 medált szerzett a vébéken
2003 óta 13 medált szerzett a vébéken
 ??  ?? Siker
Cseh a hazai vb-n egy ezüstérmet szerzett
Siker Cseh a hazai vb-n egy ezüstérmet szerzett
 ??  ?? A legjobb
A legjobb
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary