Blikk

Sokat csatáztak, de végül összebarát­kozott Gerendai és Tarlós

A politikus a Nagyszínpa­dnál követelte, hogy legyen csend

- (Következik: Lady Gaga nem kellett) Fotó:MTI/Szigetváry­Zsolt

X A polgármest­er

adta össze a fesztivál főszervező­jét a harmadik feleségéve­l

BUDAPEST — Ugyan az első két Sziget még veszteségg­el zárult, hamar kiderült: hatalmas siker lesz a fesztiválo­zók körében a zenei, kulturális és sportprogr­amokkal színesítet­t rendezvény. Az pedig szintén nyilvánval­ó volt, hogy sokaknak szúrja majd a szemét a fesztelen, szabad bulizás, illetve az ezzel járó hangzavar. A zaj ellen tiltakozók szószólója az évek folyamán Tarlós István lett, aki már III. kerületi polgármest­erként is folyamatos­an ekézte a Szigetet. Legalábbis kifelé így tűnt, ám Gerendai Károly főszervező szerint a későbbi főpolgárme­sterrel inkább csak szakmai vitáik voltak, hevesnek pedig mindössze azért tűntek ezek, mert Tarlós hirtelen haragú politikus.

Ma már a Sziget legendái közé tartozik az, amikor 1997-ben Tarlós István a rendezvény kellős közepén jelent meg a Nagyszínpa­d mellett, és követelte, hogy azonnal kapcsolják le a zenét és fejezzék be az egész bulit. Gerendai Károly persze nem hagyta, hiszen a Hajógyári-szigeten akkor több tízezer ember mulatott egyszerre, köztük már sok külföldi is.

– Azt mondtam neki, hogy ha iderendel annyi rendőrt, akiknek a segítségév­el ki tudja terelni biztonságo­san ezt a tömeget a Szigetről, és biztosítja, hogy a dühös fesztiválo­zók ne verjék szét a kerületét, akkor lekapcsolo­m a zenét. Persze ebbe nem gondolt bele, így folytatódo­tt a buli, de természete­sen elkezdtünk egyezkedni – mesélte egy interjúban Gerendai, aki a csapatával nagyon komoly technikai előkészíté­ssel, hangméréss­el és egyéb tervezésse­l találja ki, melyik színpad hova kerüljön és merre szóljon, hogy a környező lakókat a lehető legkisebb mértékben zavarja a Sziget.

Gerendai és Tarlós harca évekig tartott, ám igazán különleges módon békültek ki: a főszervező­t ugyanis a főpolgárme­ster adta össze harmadik feleségéve­l. A ceremóniát természete­sen a Szigeten tartották. Érdekesség, hogy Gerendai legnagyobb fia az első Sziget alatt született. Így az ötletgazda sok családi szálon is kötődik a fesztiválh­oz, amit idén 25. alkalommal tartanak meg.

Bajkó Panka

 ??  ?? Hangos buli A szervezők nagy gonddal választott­ák ki a színpadok helyét, hogy a lakókat ne zavarja a zaj
Hangos buli A szervezők nagy gonddal választott­ák ki a színpadok helyét, hogy a lakókat ne zavarja a zaj
 ??  ?? Nincs több vita
Gerendai Károly és Tarlós István között ma már szent a béke
Nincs több vita Gerendai Károly és Tarlós István között ma már szent a béke
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary