Újra rákos a Fradi jéghokisa

Hardi Richárd ezúttal is győzelemre készül X Először összeomlott a hír miatt a jégkorongozó, de bízik az őssejtterápiás eljárás sikerében

BLIKK - - Címlap -

Drámai hír: újra a rákkal küzd Hardi Richárd, a Ferencváros jégkorongozója. Hardi egyszer már felülkerekedett a kóron, most újra nehéz csata vár rá, de bízik benne, hogy ismét ő fog nyerni

BUDAPEST — Másodjára is meg kell vívnia élete harcát Hardi Richárdnak (24). A Ferencváros fiatal jégkorongozójának egyszer már sikerült, de most újra le kell győznie a nyirokrákot. A játékosnál két esztendővel ezelőtt diagnosztizálták a gyilkos kórt, amelyből felépült, s vissza is tért szeretett sportágába, teljesített egy bajnoki szezont. Ezúttal sem adja fel a küzdelmet, bízik benne, újra meggyógyul.

– Szinte kísért a múlt, hiszen ahogyan két esztendővel ezelőtt, most

is éppen az edzőtáborban kezdődtek

a gondok. A harmadik-negyedik nap után megduzzadt két nyirokcsomó a nyakamban, és akkor már tudtam,

hogy baj van – idézte fel a Blikknek a történteket Hardi Richárd. – Rögtön orvoshoz mentem, ultrahangos felvételt készítettek rólam. Majd a kezelőorvosom is megvizsgált, és a PET/CT is jelezte, hogy újra rákos sejtek vannak a szervezetemben.

A rossz hír érthetően sokkolta a sportolót, hiszen hiába tett meg mindent és küzdött a felépüléséért, most újra harcba kell szállnia a betegséggel.

– Nem tagadom, összeomlottam, amikor szembesültem vele, hogy

újra rákos vagyok. A legrosszabb rémálmaimban szerepelt az, hogy visszatér ez a betegség. Igazságtalannak tartottam az életet, miért velem történik ez a borzalom? – mondta Hardi. – Azóta már sokkal jobban vagyok lelkileg. Több orvossal konzultáltam, azzal biztattak, hogy a legutóbb a szervezetemet kevésbé megterhelő kezelést választottunk. Ennek az volt az előnye, hogy viszszatérhettem a pályára, viszont a statisztikák szerint így hetven százalék az esélye, hogy a rosszindulatú sejtek újra megtámadják a nyirokcsomókat, ez történt velem is. Ezúttal drasztikusabb módszer következik.

Mostantól az előtte álló kezelésekre és a gyógyulásra koncentrál Hardi, akinek kétsége sincs afelől, hogy rendbe jön.

– Ha nem lennék biztos a gyógyulásban, nem is lenne értelme belevágni.

Bízom a kemoterápia és az új őssejtterápia sikerességében, a sport megtanított rá, hogy küzdeni kell a győzelem érdekében – jegyezte meg a jégkorongozó. – Októberben kezdődik a kezelésem, addig még inkább megpróbálok megerősödni lelkileg. Úgy tekintek rá, hogy most jön életem meccsén a második félidő, amelyet 1-0-s hátrányból kell nyernem.

A sportoló már talált magának példaképet is, akinek története segíthet neki a küzdelemben.

– Éppen a nyáron olvastam a francia futballista, Éric Abidal történetét. Neki májdaganata volt, és felépült belőle. A mezszáma is azért lett utána 22-es, mert kétszer is sikerült legyőznie a rákot – hangsúlyozta Hardi Richárd. Szabó Endre

Erőt ad Hardinak, ez, a magyarul „b... meg, rák” feliratú karkötő is erőt adott. Most is szükség lesz a kitartására

Pályán volt Hardi Richárd felépülése után egy teljes szezont végigjátszott a Fradiban. Most ismét

küzd a betegséggel

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.