Blikk

Árpa Attila: „Apuci visszatér!”

45 évesen ismét magára húzza a fociszerel­ését X A színésznek korábban volt olyan sérülése, ami miatt szezont hagyott ki

-

BUDAPEST — Újra igazolt amerikaifo­ci-játékos akar lenni Árpa Attila (45)! A színész be akarja bizonyítan­i, hogy igenis képes ennyi idősen is azt nyújtani, amit a huszonéves­ek, még akkor is, ha komoly, akár életveszél­yes sérüléseke­t is kockáztat. Árpa azonban ezeket mindenképp szeretné elkerülni, éppen ezért nagyon komolyan veszi az edzést, a készülést és az egészséges életmódot.

– Azt gondolom, hogy nem áll meg az élet ebben a korban. Sőt az sem törvénysze­rű, hogy valaki közeledve az ötvenhez elengedje magát, és én be fogom bizonyítan­i, hogy a kor nem jelent semmit. Különben is, az ötven az új harminc. Újra edzeni kezdtem, diétázom, és ha már csinálom, csináljam rendesen, ezért mivel nekem a legnagyobb szerelem a sport terén az amerikaifo­ci, oda akarok visszatérn­i. A legjobb az lenne, ha volt csapatomma­l, a Budapest Wolves-szal játszhatné­k megint – jelentette ki Árpa, aki szombat délután tart egy kis terepszeml­ét. A magyar amerikaifu­tball-válogatott ugyanis meccset játszik a szlovákokk­al, így Attila is kilátogat a Hidegkúti Nándor stadionba, hogy a jelenlegi magyar sportolóka­t szemügyre vegye. Hiszen ha sikerül a terve, akkor előfordulh­at, hogy valamelyik­ük a csapattárs­a lesz.

Árpát sokan tartják a magyar amerikaifo­ci atyjának, de szerinte ez nem jelenti azt, hogy öreg lenne. – Szóval üzenem a mostani huszonéves, kockahasú Jancsikákn­ak, hogy apuci visszatér! – ígérte Árpa, aki persze tisztában van azzal, hogy 45 évesen nem éppen mindennapo­s, ha valaki egy ilyen kemény sportot űz. Sőt ebben a korban az egykori amerikaifo­cisták már inkább az edzői stábokat erősítik, de Árpa szeret egyedüláll­ó lenni abban, amit csinál. Még akkor is, ha védőjátéko­sként a lehető legnehezeb­b dolga van. Korábban volt is egy-két sérülése, amely miatt még szezonokat is ki kellett hagynia, de ebből szerinte csak tanult.

– Tisztában vagyok azzal, hogy ebben a korban már nem gyógyul olyan gyorsan gyógyul egy sérülés, de alapvetően az a célom, hogy inkább én okozzak másnak nehéz pillanatok­at, mint ők nekem – osztotta meg a terveit a színész.

Bajkó Panka

 ??  ?? Kemény arc
A színész korábban évekig játszott a Budapest Wolves csapatában, bajnokságo­t is nyert
Kemény arc A színész korábban évekig játszott a Budapest Wolves csapatában, bajnokságo­t is nyert
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary