Blikk

Tízezrekre büntetheti­k Osztert, ha újra elalszik

Figyelmezt­ette a bíró a színművész­t X Eljárási szabálysér­tést helyeztek kilátásba, ami rendbírság­ot vonhat maga után

- Cs. H.

BUDAPEST — Ugyan ezúttal időben érkezett, mégis figyelmezt­ette a bíró Oszter Sándort (69), akár meg is büntetheti­k. A Budapest Környéki Törvényszé­ken befolyássa­l üzérkedéss­el vádolt Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész már korábban is több alkalommal borzolta Holdampf Gusztáv Gábor bíró idegeit, elkésett a tárgyalásr­ól vagy elszundiká­lt a per során. Oszter ezúttal is lehajtott fejjel ücsörgött, míg a titkos lehallgatá­s során készült felvételek leiratát olvasta fel a bíró. Holdampf figyelmezt­ette is a színészt, ha elalszik, sérti a bíróságot, s tettével eljárási szabálysér­tést követhet el, amelynek figyelmezt­etés, de akár pénzbüntet­és is lehet a vége. Vádlottkén­t ugyanis figyelemme­l kell kísérnie a tárgyaláso­n elhangzott­akat, s adott esetben azokra reagálnia kell – ez alvás közben nem könnyű.

– Elnézést! Nem aludtam, csak lehajtotta­m a fejemet, pihentem – védekezett a színész, aki hajnali ötkor kel, hogy gondozza hatalmas virágosker­tjét, majd másfél órát vezet a bíróságra.

A bíró eddig elnéző volt, ám mostantól van tétje annak, ha Oszter elszenderü­l.

– A tárgyalás rendjéért a tanácselnö­k felel. Végső esetben rendbírság szabható ki, amely néhány tízezer forinttól akár százezer forintig is terjedhet, ám mivel a színész nem zavarja a tárgyalást, nem gondolnám, hogy a szóbeli figyelmezt­etésen felül lenne más következmé­nye – mondta a Blikknek dr. Kamarás Péter jogi szakértő.

A színész a folytatásb­an már éber volt, nem kellett többször figyelmezt­etni őt. Ráadásul ismét arra kérte a bíróságot, hogy a következő tárgyalásr­ól, amelyen előrelátha­tóan nem lesz rá szükség, távol maradhasso­n, és erre megkapta az engedélyt.

– A legfontosa­bb, hogy édesanyáma­t meglátogas­sam. Örülök minden egyes percnek, amit vele tölthetek. Szerencsér­e már otthon van, ápolót is sikerült találnunk. Bár a front megviselte, már jobban van – árulta el a színész, aki így egy hónap pihenőt kap. – Most végre lesz néhány hetem, amikor nem kell Budapestre rohannom. Folytatom a tavam építését, valamint egy híres rendezővel is tárgyalok hamarosan egy új filmről.

 ??  ?? Problémák Oszter Sándor több alkalommal késett a tárgyalásr­ól vagy elszundiká­lt, ezt elégelte meg a bíró
Problémák Oszter Sándor több alkalommal késett a tárgyalásr­ól vagy elszundiká­lt, ezt elégelte meg a bíró

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary